• تاریخ انتشار : 1403/08/22 - 23:24
  • تعداد بازدید : 56
  • تعداد بازدیدکننده : 50
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
عاقل‌منش، رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت:

دو مناسبت (سالروز شهادت میرزا و هفته رشت ) می‌تواند موجب رونق گردشگری رشت در فصول پاییز و زمستان شود / بناهای مغفول مانده تاریخی شهر رشت نیاز به بازشناسی و رسیدگی دارند

محمدحسن عاقل‌منش در پنجمین جلسه کمیسیون گردشگری با اشاره به آنکه بناهای تاریخی واقع در محلات قدیمی شهر نیاز به بازشناسی و توجهات دارند، ایام سالروز شهادت میرزای گیلان و هفته رشت را فرصت‌های مناسبی برای پرمخاطب ساختن رونق گردشگری در شش ماهه دوم سال دانست.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای شهر رشت عاقل‌منش در این جلسه اظهار داشت: در لابلای کوچه های قدیمی این شهر هستند خانواده هایی که بنای میراثی خاندان خود را بخوبی حفظ کرده و تاریخ خاندان خود را نیز زنده نگهداشته اند و از میان آنها می‌توان به خانه تربیت رشت اشاره داشت که نوادگان ایشان علاوه بر تبدیل خانه به موزه از گنجینه کتاب های قدیمی و ارزشمند در این خانه نیز محافظت نموده اند و به معرض دید عموم علاقه مندان قراردادند و باید اینگونه امور از سوی مدیران شهر دیده و حمایت شود.
  وی با بیان آنکه تعدادی از خانه های تاریخی نیز کاربری اداری یافته و برخی متروکه مانده اند گفت: می‌خواهیم با ظرفیت و علاقمندی عزیزان حاضر در جلسه که همگی در این حوزه صاحبنظر و دغدغه مند هستند و دیگر ذینفعان این حوزه ، این بناها را شناسایی و با همکاری میراث و مشارکت بخشهای خصوصی ، تاحد امکان ضمن اقدامات مرمتی و بازآفرینی این بناها ظرفیت‌های بازدیدی و گردشگری شهر رشت را نیز افزایش دهیم.
    این عضو شورا ادامه داد: در هفته ای که گذشت همایش بزرگ  کیک و شیرینی با برگزاری مجموعه توانا در رشت را داشتیم که شخصیت‌های ملی صنعت کیک و شیرینی در آن حضور داشتند و استقبال خوبی هم از این همایش شد.
وی با این توضیح که در سنوات پیشین نیز با همت سازمان فرهنگی ورزشی و پیشنهاد و مدیریت خوب آقای رضا خقی ۲ جشنواره جوکول و کدو در چهار سال پیاپی  برگزار شد که به مرور بسیار پرمخاطب شد گفت: درچهارمین جشنواره های جوکول بیش از ۵۰ نوع خوراک و جشنواره کدو حدود ۱۳۵ نوع خوراک تهیه و عرضه شد که  در جای خود رویدادی درخشان بود.
وی  با بیان پتانسیل قوی و برند غذایی شهر خلاق خوراک شهر رشت گفت:  محصول کدو در کشورهای سردسیر طرفداران زیادی دارد و نکته ای که می‌توان بر آن تامل کرد اینکه  بدنبال پخت و تهیه نوعی شیرینی یا کیک مخصوص باشیم که فقط در رشت تولید شود و مانند کیکهای یزدی و یا شیرینی های مخصوص تبریز و ... نام شهر رشت را تداعی کند.
وی همچنین به مراسم سالروز شهادت سردار نهضت جنگل میرزا کوچک خان که سال گذشته در خانه موزه میرزا برگزار شد اشاره کرد و گفت:  پخش زنده این مراسم از صدا و سیما موجب شد ظرفیت گردشگری خانه میرزا بهتر شناخته شود و میهمانان و همشهریان زیادی  بازدید های حضوری از این مکان داشته باشند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا امسال نیز صدا و سیمای مرکز گیلان با همکاری شهرداری رشت ، میراث فرهنگی و دیگر نهادهای ذیربط در این ایام برنامه های متنوع ، متعدد و فاخری را برای عموم مردم تهیه و پخش نمایند .
 
ساختمان بلدیه شهر رشت پس از تکمیل و مرمت بزرگترین موزه شمال کشور میشود
محسن سماکچی عضو کمیسیون گردشگری در این جلسه با اشاره به معماری منحصر به فرد این عمارت و الگوی طاقی ها و مجسمه های چوبی و...گفت: توصیه های مکرر شد که در ترمیم شکل اصلی سازه ها و الحاقات تغییر نکند و ساختارهای چوبی و خشتی به همان شکل حفظ شود.
سماکچی گفت: این ساختمان دیگر کاربری اداری نخواهد داشت و کاربری موزه خواهد یافت.
وی افزود: این عمارت با چشم انداز زیبایی که به میدان و بازار  دارد محلی برای اقامت کوتاه گردشگران و صرف یک نوشیدنی گرم در طبقه فوقانی خواهد بود.  سماکچی گفت : عمارت بلدیه قابلیت تبدیل شدن به بزرگترین موزه خطه شمال کشور را دارد.
 
لزوم پیگیری های مستمر و مطالبه گری از مقامات دولتی برای مرمت بناهای تاریخی رشت
نادر حسینی عضو کمیسیون گردشگری گفت: عدم تداوم و استمرار پیگیری‌ها باعث تعویق امور شهری است.
وی گفت: بدیهی است با بودجه های قطره چکانی و منابع داخلی شهری رشت بازسازی و مرمت  بناهای تاریخی بسیار طولانی خواهد شد.
حسینی گفت : اگر فی‌المثل ۵۰ نفر دغدغه مند فرهنگی به دیدار مقام‌های کشوری رفته و برای احیای تاریخ رشت مطالبه گری کنند بی گمان در این مسیر گشایش ایجاد می‌شود.
وی گفت: در بحث بازآفرینی باید به دنبال مطالبه گری برای تامین بودجه سالانه باشیم.
این عضو کمیسیون در بخشی از سخنان اطهار داشت : متاسفانه در رابطه با امور شهری رشت نمی‌توان اظهار نظر کرد و برخی افراد به دنبال بازارگرمی انتخاباتی بوده و با واکنش هایی که نشان می‌دهند به دنبال منفعت طلبی شخصی هستند.
وی با بیان اینکه بنده در محافل عنوان کردم در این دوره در بخش‌های مختلف ریل گذاری‌های خوبی انجام شده گفت:  آمدند گفتند ریل هایی که می‌گویید کجاست؟! در پاسخ باید بگویم یا سواد ندارند یا خوب مطالعه نکرده اند.
وی با اشاره به عمران و آبادانی های جاری رشت و دغدغه شورا که سبب تشکیل کمیسیون های توسعه پایدار و گردشگری نیز شد گفت: احساس میشود در این میان غرض و مرض هایی وجود دارد که بیش از این نمی‌خواهم به آن ورود کنم.
وی اماکن تاریخی شهر رشت را داشته های ارزشمند و ثروت شهر رشت دانست و گفت: باید آنچه در توان داریم برای صیانت از این داشته ها بکار گیریم.
 
معرفی تصویری و بررسی های اوضاع کلی بناهای تاریخی شهر رشت
رضا صدفی مشاور کمیسیون گردشگری و برگزار کننده تورهای گردشگری در معرفی تصویری بناهای تاریخی شهر رشت به موارد زیر اشاره داشت:
عمارتها:
- عمارت شهرداری رشت که در دست بازسازی است و طبق اذعان مجریان بازآفرینی تا پایان امسال آماده سازی شده و بازدید عمومی خواهد یافت.
- عمارت پست - بازدید عمومی ندارد.
- عمارت هتل ایران: در دست مرمت و با توقف ایجاد شده حداقل دو سال بعد آماده سازی می‌شود.
- عمارت مریض خانه ( فرهنگ و هنر)  بازدید عمومی ندارد.
- عمارت کلاه فرهنگی:  از هفته دوم آذر ماه در قالب موزه رشتی دوزی قابل دیدار برای تورهای گردشگری خواهد بود.
- خانه میرزا خلیل : بازدید عمومی و گردشگری ندارد و با اخذ نامه اجازه ورود به افراد می‌دهند.
- خانه آوانسیان در حال تخریب ارزیابی شده و از سوی ادارات متولی منع بازدید کلی دارد.
خانه قدیری: اجازه بازدید عمومی دارد و خدمات ارائه می‌دهد.
خانه ابریشمی: اجازه بازدید انفرادی و عمومی ندارد و قول‌هایی مبنی بر همکاری با تورهای گردشگری داده شده است.
- خانه ترابی : در اختیار مالک خصوصی و نیاز مبرم به مرمت دارد ، به ندرت اجازه بازدید داده می‌شود.
خانه زرباز روبروی مسجد حاج صمدخان : در اختیار مالک خصوصی و اجازه بازدید ندارد.
خانه گیگاسری: در اختیار مالک خصوصی پیرسرا به متراژ ۷۰۰ متر بازدید عمومی ندارد.
خانه فرهنگ گیلان در ساغریسازان : اجازه بازدید عمومی و انفرادی ندارد.
خانه میرزا کوچک در استادسرا: فعال ترین خانه گردشگری رشت صبح‌ها و بعدازظهر ها و ایام تعطیل پذیرای گردشگران است.
خانه سمیعی در ساغریسازان در اختیار اداره کل آموزش و پرورش است . اجازه گردشگری ندارد.
 
موزه ها:
- موزه باستان شناسی رشت در خیابان بیستون که در قدیم متعلق به میرزاحسن کسمایی از یاران میرزا کوچک خان بوده. بازدید عمومی دارد.
- موزه تازه تاسیس شهدا در پیرسرا: بازدید عمومی دارد.
- موزه کتاب تربیت : بازدید عمومی دارد دارای ۴۰۰۰ جلد کتاب.
موزه اسناد خطی: به تازگی به تورها اجازه بازدید داده است.
موزه پست: فقط به تورها اجازه بازدید داده است.
موزه مطبوعات در خیابان سعدی اجازه بازدید دارد.
موزه سنجش و اندازه گیری واقع در میدان فرهنگ جنب دبیرستان بخشی از مسجد قدس: بازدید ندارد و به دلایلی نیازمند انتقال به مکانی دیگر است.
- موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیست محیطی جنی صدا و سیمای گیلان اجازه بازدید نمی‌دهد.
 
گرمابه های تاریخی شهر رشت که هیچیک بازدید عمومی ندارند: 
حمام تک گنبدی احتشام در خواهر امام ، رطوبت گرفته و رو به تخریب است- حمام حاج آقا بزرگ در آفخرا- حمام چکشلار در خیابان تختی - حمام حاجی.
 
آرامگاهها:
مجموعه آرام گاهی سلیمانداراب که علاوه بر مزار میرزا، مزار پدر گلفروشی ایران- شیون فومنی ، ابراهیم فخرایی و... در آن واقع است.
آرامگاه پورداود : بازدید ندارد.
آرامگاه هوشنگ ابتهاج : بازدید دارد.
مساجد تاریخی رشت:
مسجد گلدسته که به سبب معماری خاص از نمادهای اصلی شهر رشت محسوب می‌شود. بازدید عمومی ندارد.
مسجد حاج سمیع : بازدید ندارد.
مسجد حاج صمدخان، مسجد اردبیلی ها- 
 
بقاع متبرکه شهر رشت:
بقعه خواهر امام که در بخش زیارتی خواهران دارای یک کتیبه نصب شده در دیوار است و گردشگران زیادی از این کتیبه نیز دیدار می‌کنند.
کتیبه حاوی فرمان پادشاهی دوره قاجار در رابطه با سربازی جوانان است.
بقعه آقاسید اسماعیل در ساغریسازان.
بقعه دانای علی در بیستون.
 
رضا صدفی در این جلسه به ظرفیت گردشگری بازار رشت نیز اشاره داشت که حاوی فرهنگ جاری شهر رشت نیز می‌باشد و گردشگران زیادی از آن دیدن می‌کنند.
وی ضمن نام بردن از اماکنی چون دبیرستان فروغ، موسسه چاپ زربافی و کنسولگری انگلیس گفت: بسیاری از این ظرفیت ها بازدید عمومی ندارد و کمتر کسی از وجود آنها باخبر است و تماشاخانه گیلان نیز متروکه مانده و به حال خود رها شده است.
صدفی عنوان کرد ستونی در سبزه میدان رشت واقع است که تور های رشتگردی از آنجا آغاز می‌شود و محلی بوده که سخنرانی آتشین میرزا کوچک خان در شروع جنبش جنگل آنجا انجام شده است. 
وی گفت : ساخت یک سردیس بر روی این ستون در صورت اجرا، کاری بجا و شایسته در حیطه گردشگری رشت خواهد بود.
 
مرمت هتل ایران رشت خرداد ماه سال آتی به اتمام میرسد
حمید آذر پور معاون اداره کل میراث و گردشگری گیلان و مشاور کمیسیون در این جلسه با اشاره به آنکه عمارت بلدیه یک داشته ارزشمند و نماد اصلی شهر رشت می‌باشد گفت: این ظرفیت با کاربری موزه ، شاخص ترین و بزرگترین موزه خطه شمالی کشور خواهد بود.
وی ضمن تقدیر از اعضای کمیسیون و دغدغه مشاوران در بحث گردشگری رشت به وجود آموزشگاه‌های تخصصی حوزه خوراک و کیک و شیرینی اشاره داشت و گفت: کیک هایی در هتل های این شهر طبخ می‌شود که فقط خاص همان هتل است(هتل کادوس).
وی به ساخت سازه منحصر به فرد آرامگاه میرزا  در سنوات پیشین توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری اشاره داشت و گفت: در پروژه مرمت هتل ایران مشکلاتی ایجاد شد که این اجرا دو سال به طول انجامید و طبق برنامه،  مرمت هتل ایران در خرداد ماه سال آتی تکمیل می‌شود.
 
 
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون گردشگری
  • کد خبر : 2128
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم