• تاریخ انتشار : 1404/03/11 - 11:53
  • تعداد بازدید : 78
  • تعداد بازدیدکننده : 69
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه مشترک کمیسیون‌ های توسعه پایدار و بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت؛ طرح ساماندهی مشاغل غیررسمی خیابانی در دستور کار شهرداری قرار گرفت

جلسه یکصد و بیست و هشتم کمیسیون توسعه پایدار به صورت مشترک با کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهر شورای اسلامی شهر رشت با حضور معاون خدمات شهرداری رشت و رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری همچنین همکارانی از سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی‌ شهرداری با موضوع ارائه گزارش سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری رشت در خصوص طرح ساماندهی مشاغل غیر رسمی خیابانی تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای شهر رشت دکتر رضویان رییس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت در این جلسه مشترک گفت: طبق ماده ۵۵ قانون شهرداریها شرح وظایف این حوزه به صراحت بیان شده و طرح شهرداری رشت می‌بایست در اجرا اهدافی چون ایجاد نظم و انضباط، بهبود سیما و منظر شهر و رفع حشو و زوائد را به همراه داشته باشد بدیهی است خواست شورا حذف مشاغل غیر رسمی مورد نظر نیست بلکه نظم بخشی و ابتیای حقوق عامه است. 
 
رضویان در ادامه تصریح کرد: نهاد مدیریت شهر در کنار تعهد به ماده ۵۵ قانون شهرداری ها میبایست موقعیت مکانی مناسبی را هم به شورا معرفی نموده تا استقرار شاغلان مشاغل غیررسمی خیابانی در آن انجام پذیرد و در قالب روزبازار، عصربازار و حتی در مواعدی شب بازار چنین اقداماتی در آن انجام پذیرد.
 
وی با این توضیح که پیاده راه معبر عمومی شهر است گفت: مجدد تاکید می‌کنم کژتابی و بی نظمی به ویژه در میدان مرکزی شهر می‌بایست اصلاح و مدیریت شود. تساهل و تسامح در حوزه ای در عدم اجرای قانون موجب اعتراض و نارضایتی های دیگر شده برای مثال رانندگان تاکسی خیابان شریعتی شکوائیه ای داشته اند که در بی نظمی حضور پرشمار شاغلین مشاغل غیر رسمی خیابانی ایستگاه تاکسی آن منطقه از حیز انتفاع خارج شده است. 
 
رضویان در انتها گفت: مسئله ساماندهی مشاغل غیررسمی خیابانی از موضوعات مورد توجه شورای شهر است و انتظار داریم با تسریع در امور اقدام اصلاحی لازم انجام پذیرد.
 حسن کریمی کرنق نیز در این‌ جلسه اظهار داشت: شناسایی دستفروشان و گاری کبابهای بومی و غیر بومی مهم است زیرا حدودا نیمی از صاحبان این نوع مشاغل غیر بومی هستند.
 
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت افزود: توصیه میشود سازمان ساماندهی مشاغل پس از برگزاری جلسه درون سازمانی نسبت به شناسایی دستفروشان دارای مجوز اقدام کند و ساماندهی آنان را در دستور کار قرار دهد و دستفروشان بدون مجوز به اخذ مجوز الزام شوند زیرا ادامه فعالیت بدون نظارت آنان علاوه بر هرج و مرج و شلوغی های فزاینده معابر، اجحاف به دارندگان مجوز و مغازه داران شهر است.
 
کریمی با بیان آنکه ساماندهی مشاغل جزء شرح وظایف قانونی شهرداریهاست گفت: 
این نوع نظم بخشی یک سازوکار مهم شهری است که با حمایت و نظارت ضابطان قضایی و نیروی انتظامی به نتیجه می‌رسد.
 
طبق آنچه در این جلسه مطرح شد بر اساس مطالعات انجام شده هم اکنون حدود ۳۳۰ دستفروش و ۷۲ گاری کباب در معابر بافت مرکزی شهر در حال فعالیت هستند.
 
 
نادرحسینی:
برای ساماندهی دستفروشان باید در بافت مرکزی شهر زمین تهیه کنیم
 
 
نادرحسینی نایب رئیس کمیسیون توسعه پایدار شهری در جلسه مشترک بهداشت و توسعه پایدار عنوان کرد: دو سه موضوع از ابتدا، جزء خواسته های اولویت دار ما از آقای شهردار بود که یکی از آنها ساماندهی دستفروشان شهر است و راهکار اجرایی در این راستا خریداری عرصه‌ای برای فعالیت آنان است.
 
حسینی با این توضیح که اگر شهرداری در بافت مرکزی رشت زمین دارد می‌توان آن را به این امر اختصاص داد و اگر ندارد لازم است عرصه ای تهیه و خریداری کنیم گفت: با تقسیم بندی یک زمین مشخص به غرفه های متحد‌الاشکل و زیبا و اجاره آنها به درخواست کنندگان به شکل زمانبندی شده و روز بازار یا عصربازار می‌توان ساماندهی مورد نظر را ایجاد کرد.
 
این عضو شورا افزود: چند متولی بودن در این حوزه شهرداری را دچار دوگانگی کرده و لازم است در جلسه های سازمان ساماندهی مشاغل از نمایندگان حوزه های متولی بخصوص پلیس و ضابطان قضایی دعوت بعمل آید.
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری,کمیسیون توسعه پایدار
  • کد خبر : 3930
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم