• تاریخ انتشار : 1403/04/11 - 19:43
  • تعداد بازدید : 173
  • تعداد بازدیدکننده : 169
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

در کمیسیون بهداشت محیط‌زیست و خدمات شهر شورای رشت:

- بررسی راهکارهای پیشگیرانه بیماری‌ ناشی از 'پشه آئدس' با حضور رئیس مرکز بهداشت استان - در حال حاضر هیچ مبتلایی در شهر رشت نداریم


در یکصد و یکمین جلسه کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهر شورای اسلامی به ریاست حسن کریمی کرنق با حضور اعضای کمیسیون، مدیران شهرداری و مسئولان بهداشت استان به راهکارهای قابل اجرا برای جلوگیری از شیوع بیماری ناشی از پشه آئدس پرداخته شد.

کریمی کرنق در این جلسه در حضور  دکتر رضوانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و رئیس مرکز بهداشت استان و جواهرشناس کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به آنکه طبق آمار در حال حاضر هیچ مبتلایی در گیلان حضور ندارد توصیه کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و شیوع بیماری تب دنگی که از نیش پشه آئدس ناشی می‌شود، در کشورهای منطقه شیوع نسبی یافته و متاسفانه یکی دو گردشگر در گیلان نیز به آن مبتلا بودند که اکنون استان را ترک کرده اند گفت: در حال حاضر هیچ مبتلایی در سطح شهر رشت وجود ندارد.

کریمی در ادامه با اظهار آنکه دستگاه‌های متولی در این بحث شامل دانشگاه علوم‌ پزشکی گیلان، اداره کل محیط زیست، پدافند غیر عامل ، مدیریت شهری و غیره باید در یک هم‌افزایی مؤثر به راهکارهای اجرایی بپردازند گفت: باید اطلاع رسانی و آموزش شهروندی برای جلوگیری از شیوع بیماری تب دنگی آغاز کنیم.
وی توضیح داد: همکاری رسانه ها ، بخصوص صدا و سیما (رادیو و تلویزیون) گیلان به لحاظ پرمخاطب بودن و در دسترس بودن در اقصی نقاط گیلان برای اطلاع رسانی و آموزش های شهروندی ضروری بنظر می‌رسد. 

- لزوم ارتباط مستقیم دانشگاه علوم پزشکی گیلان با شورای شهر رشت در حوزه بهداشت و درمان

محمدحسن عاقل‌منش نایب رئیس کمیسیون نیز در این جلسه با خاطرنشان ساختن آنکه در پارلمان شهری رشت به شکل مستقیم به موضوعات مرتبط با سلامت شهروندان پرداخته میشود، تعاملات جاری و مستمر دانشگاه علوم پزشکی و شورای شهر را لازم دانست.

عاقل‌منش گفت: بکار گیری امکانات برای رفع آسیب های احتمالی پشه آئدس مهم است و از دانشگاه گیلان می‌خواهیم نسخه ای از فایل ها، کاتالوگ ها و آموزشهای شهروندی را در اختیار روابط عمومی شورای اسلامی بگذارد تا بتوان با انتشار آن، سلامت شهروندان را در این حوزه پیگیری کرد.
وی در بحث لایحه ارائه خدمات و در اختیار گذاری اتوبوس به مراکز فرهنگی و مذهبی نیز گفت:  لازم است نحوه این حمایت ها در هیات رئیسه شورا مطرح و قانونمند و ضابطه مند بشود و از ایجاد بدعت های احتمالی در این راستا پرهیز گردد.

مجید عزیزی دیگر عضو کمیسیون تیز در این جلسه ضمن تشکر از مدیریت بحران دانشگاه‌ علوم پزشکی گیلان برای همکاری در سانحه آتش سوزی بیمارستان قائم رشت گفت مردم رشت از متمدن ترین جمعیت ها هستند و رضایت آنان همواره باید در الویت اهداف مدیریت شهر باشد.

وی گفت: نصب چند بنر برای اطلاع رسانی به هیچ وجه کافی نبوده و برای پیشگیری از بیماری که مرجع آن پشه آئدس است باید ادارات مختلف و به خصوص ادارات متولی، کانون‌ها  مساجد، رسانه ها و دیگر مراکز متولی بسیج شوند و حس آرامش و امنیت به شهروندان القا کنند.

محمد پور مدیر روابط عمومی شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به آنکه شورای شهر، وظایف همه جانبه شهروندمحوری دارد و انجمن شهر است، نه صرفا انجمن شهرداری گفت: ایجاد امنیت روانی شهروندان به اندازه امنیت جانی آنان مهم است.
وی با توضیح آنکه بهداشت عمومی شهر جزء مبانی پدافند غیر عامل شمرده شده گفت:  بنظر می‌رسد شهر ما پس از پشت سر گذاشتن اپیدمی بزرگ کرونا، هنوز در تامین زیرساخت‌های سلامت دچار کمبودهای جدی است و حلقه مفقوده ای در این میان وجود دارد.

- تب دنگی در ۹۷ درصد موارد خطر جدی در پی ندارد
- شهروندان با مشاهده سه علامت تب بالا، سردرد و کمردرد به پزشک مراجعه کنند

دکتر محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و رئیس مرکز بهداشت استان در جلسه یکصد و یکم کمیسیون بهداشت محیط‌زیست و خدمات شهر شورای شهر رشت با اعلام آنکه‌ عامل انتشار بیماری تب دنگی پشه آئدس است گفت:  سردرد، تب بالا ، کمردرد و در مواردی ظاهر شدن جوش در اندام‌های مختلف، علائم اولیه شیوع این بیماری است و لذا شهروندان در موارد مشاهده این علائم باید ضمن حفظ خونسردی به پزشک مراجعه نمایند.

وی با بیان آنکه بیمارستان رازی رشت، مرکز تخصصی بیماری های داخلی و عمومی است گفت: در ۹۷ درصد موارد مواجهه با این بیماری خطر جانی ندارد و برای مبتلا شدن یک شخص هم لازم است سه عامل پشه ، فرد سالم و فرد بیمار وچود داشته باشد.
وی گفت: این بیماری در کشور ما با تعدد بسیار کم وجود دارد اما اطلاع‌رسانی‌ها در این موضوع باید انجام شود.

در این جلسه سه حیطه آموزش، مدیریت و بهسازی محیط و درمان برای جلوگیری از شیوع بیماری موثر معرفی شد و اعلام گردید سازمان پسماند شهرداری برای کاهش تعداد پشه در فضای شهری تمهیداتی چون نظافت رودخانه ها،  شستشوی مخازن زباله، خشک نگه داشتن زباله های پلاستیکی و حمل لاستیک‌های کهنه اتومبیل‌ها از سطح شهر به مکان‌های دارای سقف و بدور از باران در خارج از شهر را اجرایی می‌کند.

در این جلسه مطرح شد لاستیک‌های ماشین اشیای پرخطر برای تجمع این نوع پشه شناخته شده و محلات حریم رودخانه ها نیز از مناطق تجمع پشه ها شمرده میشود.

در ادامه این جلسه با دو لایحه تامین اتوبوس به هیات های مذهبی موافقت ضمنی شد و تصمیمات قطعی در این موارد به دیگر کمیسیون‌های مرتبط محول گردید.
همچنین عنوان شد جهت جلوگیری از بدعت و اعمال نظرهای سلیقه ای در اینگونه موارد ، بهتر است شهرداری خودرو در اختیار نگذارد و بخشی از هزینه های جاری هیات های مذهبی یا مراکز فرهنگی ورزشی و غیره را در قالب ردیف های اعتباری تقبل کند.

  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری
  • کد خبر : 984
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم