• تاریخ انتشار : 1404/02/06 - 19:47
  • تعداد بازدید : 56
  • تعداد بازدیدکننده : 49
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت: بررسی گزارشات مطالعات در حال انجام شهر دوستدار سالمند با حضور کارشناسان انجام شد/ برنامه ها برای پیوستن رشت به شهرهای دوستدار سالمند

در جلسه یکصد و بیست سوم کمیسیون توسعه پایدار شهری با حضور اعضای کمیسیون، مشاوران و مدیرانی از اداره کل بهزیستی، دانشگاه گیلان و صندوق بازنشستگی استان، پروپوزال تدوین شده واحد شهرسازی دانشگاه گیلان جهت پایلوت سازی شهر دوستدار سالمند و پیوستن رشت به شبکه شهرهای جهانی دوستدار سالمند بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر رشت نادر حسینی در این جلسه با ذکر آنکه طبق آمارها، گیلان سالمند ترین استان کشور بوده و یک سوم جمعیت گیلان ساکن رشت هستند اهمیت زیرساخت‌های مختلف برای اسکان تامین سلامت ، امکانات حمل و نقل، مشارکت‌های اجتماعی و دیگر مولفه های دوستدار سالمندان در این راستا را خاطرنشان ساخت.
 
وی با بیان آنکه طبق گزارشات اعلام شده در این جلسه، در مجموع بیش از ۷۵ هزار سالمند در رشت حضور دارند که حداقل ۱۰درصد از جمعیت رشت را شامل می‌شود و این آمار شیب صعودی داشته و سالانه ۴ تا ۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد، توضیح داد: برای ایجاد تسهیلات ویژه سالمندان تنها تهیه دستورالعمل هدف نیست؛ بلکه نحوه اجرا و مشاهده کاربری یافتن زیرساخت‌هاست که اهمیت دارد و رفاهیات سالمندان در نتیجه این برنامه ها هدفی است که باید به آن دست یابیم.
 
این عضو شورا با بیان آنکه جا دارد برای تمرکز مشخص به امور سالمندان مسئول مشخصی در شهرداری تعیین شود ، اسکان، تامین سلامت و درمان ، تسهیلات حمل و نقل و تردد در ساختمان‌های عمومی، برخورداری از مشارکت های اجتماعی و امکانات شهروندی از قبیل پارک‌ها را مهمترین زیرساخت‌های مورد نیاز در این عرصه اعلام نمود.
 
حسینی پس از اعلام گزارش مطالعات و ارزیابی ها در حوزه مناسب سازی سالمندان گفت: این طرح تکمیل کننده برنامه راهبردی ۲۰ ساله شهرداری در حوزه پایلوت سازی‌های محیطی است و با توجه به چالش‌های فراوانی که سوی مدیران بهزیستی و دیگر حاضران در جلسه عنوان شد، لازم است در خصوص معضلاتی نبود رمپ در ساختمانها، دسترسی سالمندان و کم توانان حرکتی به پارک‌ها و اماکن تفریحی، دسترسی به حمل و نقل عمومی و امکانات شهروندی و اموری از این قبیل لیستی تهیه شود و راهکارها و پیشنهادات در این رابطه را ارائه نماید.
 
وی همچنین به معضل تردد موتورسواران در پیاده راه اشاره داشت که پیاده راه را برای سالمندان و عموم شهروندان دچار ناآرامی کرده و بارها در محافل مختلف این مشکل بیان شده است.
حسینی گفت: مواجهه با تردد بی ضابطه موتورسواران در محدوده امن پیاده راه نیازمند مشارکت نیروهای انتظامی و نهادهای نظارتی با شهرداری است. 
 
 
 
الگوسازی و تجمیع ظرفیت ادارات در مناسب سازی محیطی شهر برای سالمندان /
 
محمدحسن عاقل منش با بیان اینکه دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف مانند بهزیستی، شهرداری و سازمانهای تابعه، کانونهای بازنشستگان، اداره فرهنگ و ارشاد، اداره کتابخانه های عمومی، آموزش و پرورش و صندوق بازنشستگان کشوری و مجموعه ارزشمند خانه امید که مدتی پیش بازدیدی از آن داشتم در زمینه شهر دوستدار سالمند ، اجراهای قابل توجهی انجام داشته‌اند از جمله اداره کتابخانه های عمومی در همکف ساختمان کتابخانه مرکزی رشت، فضای مطالعه بسبار عالی ویژه سالمندان تعبیه کرده و دیگر ادارات و سازمانها که باید فعالیتهای آنان در دبیرخانه شهر دوستدار سالمند ثبت شود ، گفت: این اقدامات باید بعنوان الگوهای مناسب اطلاع رسانی شده و مدیران آن مورد تقدیر قرار گیرند.
 
عضو شورای شهر رشت به لزوم استفاده از تجربیات شهرهای دیگر و همچنین تجارب به دست آمده در دبیرخانه شهر دوستدار کودک به عنوان برند دیگری که مدیریت شهری رشت به دنبال آن است، اشاره کرد و گفت: باید ظرفیت ها و توانمندیهای شهر رشت شناسایی شده و پس از آن با هم افزایی و تجمیع ظرفیت‌ها در این راستا کمبودها شناخته شود تا با رفع چالش‌ها به مرور به جایگاه مطلوب در این عرصه دست یابیم.
 
وی افزود: در حوزه سالمندان باید با همکاری بهزیستی استان از بخش های مختلف در شهرداری رشت و ادارات دعوت گردد و در هر بخشی که نیاز به پویایی بیشتری دارد با رفع موانع و تزریق انگیزه این تحرک و پویایی ایجاد گردد. 
 
 
عاقل‌منش اعطای کارت منزلت، ارائه خدمات ویژه به سالمندان توسط ادارات مختلف و اقداماتی فرهنگی هنری همچون ساخت انیمیشن و فیلم کوتاه برای فرهنگ سازی در زمینه مقام و منزلت والای سالمندان مورد توجه جدی قرار داد و محوریت دادن به امور سالمندان را از نمادهای شهرهای توسعه یافته امروزی عنوان نمود.
 
پیوستن رشت به شهرهای دوستدار سالمند/
 
رضاپور از مدیران سازمان بهزیستی با بیان اینکه توسط شورای ساماندهی سالمندان گیلان رشت برای پیوستن به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند پیشنهاد شد گفت: از سال ۱۴۰۱ با پیگیریهایی که با موافقت فرمانداری نیز مواجه شد شروع به تدوین ارزیابی های اولیه در خصوص وضعیت فعلی رشت در مناسب سازی سالمندان کردیم و در این راستا طرح هایی از سوی واحد شهرسازی دانشگاه گیلان ارائه شد که مناسب ترین آنها برای تکمیل و تدوین و اجرا انتخاب شده است.
 
وی با بیان آنکه طبق مطالعات، رشت در میان شهرهای گیلان در دسته جوانترهاست و در مجموع حدود ۷۵ هزار سالمند در رشت داریم گفت: متاسفانه رفاهیات سالمندان در شهر رشت ضعیف ارزیابی می‌شود و باید برای بهبود و مناسب سازی شهر راهکارهای موثر بیابیم.
 
در این جلسه طبق پژوهش ارائه شده دانشگاه گیلان ۸ معیار برای مناسب سازی محیطی دوستدار سالمند در نظر گرفته شده که عبارت از مناسب سازی فضاهای باز و ساختمانها، حمل و نقل ، خدمات بهداشتی، مسکن، احترام و پذیرش از سوی اجتماع، مشارکت اجتماعی سالمندان، مشارکت مدنی و اشتغال و ارتباطات هستند.
 
همچنین تصریح شد : در سطح شهر رشت ۴ محدوده پایلوت شامل پیاده راه فرهنگی و محلات پیرسرا، ساغریسازان و منظریه در نظر گرفته شده و پرسشنامه هایی نیز برای تعیین وضعیت برخورداری فضاهای شهری و گردشگری رشت از تسهیلات دوستدار سالمندان تهیه شده و پرسشنامه هایی با موضوع وضعیت شهر رشت از حیث دوستدار سالمند بودن توسط اقشار مختلف پاسخ داده شده که در مجموع بیانگر وضعیت نه چندان مطلوب و ضعیف در این راستاست.
 
  نیکمرد از مولفان این پروپوزال پیشنهادی توضیح داد: شهرهای مختلف دنیا در شبکه شهرهای دوستدار سالمند حضور دارند و از ایران نیز تا کنون تهران و اصفهان در این مجموعه قرار گرفته اند ضمن آنکه طبق قراردادی مقرر شد ده شهر دیگر از جمله رشت نیز به این مجموعه پایلوت اضافه شود.
 
نیکمرد با بیان آنکه مناسب سازی شهر برای سالمندان در واقع زندگی و زیست سالم برای تمامی اقشار شهروندان را به همراه دارد و محیط شهری را برای همه مکان مناسب تری می‌سازد گفت: در مطالعات ما سه گروه سالمندی تعریف شده که شامل سالمندان جوان بین ۶۰ تا ۷۰ سال ، شهروندان میانسال و شهروندان کهنسال تعریف شده است. وی حمل و نقل و تردد سالمندان در فضاهای شهری، سلامت، مسکن و مشارکت اجتماعی سالمندان را مهمترین چالش‌های موجود در این عرصه عنوان کرد.
 
در ادامه سایر حضار و کارشناسان نیز نقطه نظرات خود را ارائه و به پرسش نامه هایی با موضوع جلسه پاسخ دادند.
 
انتهای پیام/
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون توسعه پایدار
  • کد خبر : 3503
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم