رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت: رویکردهای توسعه گردشگری سلامت در شهر رشت شفافسازی میشود/ ایجاد دهکده سلامت در رشت مسیری پرشتاب به سوی توسعه است
محمدحسن عاقلمنش در دهمین جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر به اهمیت ایجاد یک دهکده سلامت بعنوان مرکز تخصصی گردشگری رشت در حوزه درمان اشاره داشت و گفت: شهر رشت با داشته های علمی و زیرساختهای طبیعی و اقلیمی، ظرفیت و استعداد ایجاد یک دهکده سلامت را داراست و این مهم در صورت اجرا مسیری پرشتاب برای توسعه گردشگری در رشت خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شورای شهر رشت محمد حسن عاقلمنش رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت در این جلسه که با حضور اعضای کمیسیون و مشاوران برگزار شد توضیح داد: برخورداری از ظرفیت جامعه پزشکان حاذق ، آب و هوای پاک و جذابیت های گردشگری رشت میتواند در کنار هم افزایی مدیران استانی و شهری با حمایتهای دولتی تبدیل به یک سازوکار بسیار مهم در ایجاد یک دهکده سلامت برای رشت شود.
عاقل منش افزود : این اجرا علاوه بر بالا بردن سطح علمی خطه گیلان در دراز مدت سبب جذب طیف وسیعی از گردشگران در حوزه های دیگر نیز خواهد شد و بیماری که با همراه خود یک یا دوبار برای درمان به رشت می آید، پس از مراجعه به شهر خود میتواند یک ظرفیت تبلیغ گردشگری برای رشت باشد.
عاقلمنش به یازدهم آذر سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی اشاره داشت و گفت: امسال در یک تجمیع قوا با برنامه ریزی خوب صدا و سیما با همکاری سازمان فرهنگی پخش زنده مراسم گرامیداشت سردار بزرگ نهضت جنگل شهید سرافراز میرزا یونس استادسرایی را در اکثر شبکه های استانی کشور داشتیم و این چهره آزادیخواه و مبارز وطن با این پخش زنده به هموطنان بیشتر معرفی شد.
عاقلمنش ضمن تشکر از مازیار دارایی برای هماهنگی پخش زنده مراسم سالروز میرزا کوچک خان از سیمای گیلان و تقدیر از رضا صدفی دیگر مشاور کمیسیون برای برگزاری توررشتگردی ویژه این مناسبت ، درگذشت هنرمند ارزشمند استان زنده یاد عبدالحسین توشه را به جامعه هنرمندان استان بویژه خانواده بزرگ تئاترراستان تسلیت گفت و ادامه افزود: دکتر ویسی معاون سابق معماری و شهرسازی و مشاور شهردار و آقای کاوهگر مدیر پایانه نیز در راستای موضوعات مرتبط با حمل و نقل و پایانه ها همراه کمیسیون خواهند بود.
رئیس کمیسیون گردشگری همچنین حضور دکتر نژادتقی معاونت اقتصادی شرکت توسعه گردشگری ، دکتر وطنی از دانشگاه گیلان، دکتر علیزاده از سازمان فرهنگی ، حمید آذرپور ، دکتر روشن بابایی و مهندس مهرورز از جامعه هتل داران گیلان و دیگر مشاوران را در جلسه مغتنم دانست و افزود: از پیشنهادات سازنده همه صاحبنظران در این کمیسیون استقبال میشود.
وی بیان کرد : به دنبال تامین زیرساختهای متنوع گردشگری در حوزه های اکوتوریسم ، گردشگری مذهبی، تاریخی، سلامت ، ورزشی و ... در رشت هستیم ؛ زیرا که رشت در تمامی این عرصه ها دارای ظرفیتهای بالقوه و بالفعل هست
بسته های سرمایه گذاری رشت ساماندهی و آماده ارائه شود:
نادر حسینی عضو کمیسیون گردشگری در این جلسه با اشاره به آنکه ظرفیتهای گردشگری گیلان و شهر رشت چند وجهی است اظهار داشت: گیلان با دارا بودن ظرفیتهایی چون کوه و جنگل و دریا در کنار یکدیگر و ظرفیتهای انسانی تحصیل کرده و متخصص و همچنین پیشینه تاریخی و فرهنگی ارزشمند میتواند مخاطبان زیادی با سلایق گوناگون را به خود جلب کند.
حسینی به عرصه وسیع واقع در اراضی پشت بیمارستان آریا اشاره داشت و گفت: از آنجا که ساختمانهای پزشکی و اشتغال های درمانی متمرکز در خیابان نواب مراجعان بسیار پرتعداد دارد که در این گذر سبب افزایش شدید ترافیک و کمبود پارکینگ شده است مقرر شده بود جامعه محترم پزشکان به عرصه مذکور نقل مکان کنند و در یک مجموعه منظم تر و آرامتر به کارهای طبابت و اشتغال های مرتبط بپردازند.
وی تاکید داشت: بسته های سرمایه گذاری شهرداری در این راستا پیگیری و نسبت به اجرا و تحقق آنها تصمیم سازی شود.
در توسعه گردشگری سلامت نیازمند تامین زیرساخت و ایجاد شرکتهای تسهیلگر گردشگری هستیم/
دکتر جواد وطنی مشاور کمیسیون گردشگری از دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر ظرفیتهای ارزشمند شهر رشت در تمامی حوزه های گردشگری اشاره داشت: ظرفیتهای گیلان چیزی نیست که در همه استانها بتوان آنها را یافت، با این وجود برخی شهرهای مرکز استان با ظرفیتهایی به مراتب کمتر از رشت در جلب گردشگر حوزه سلامت قویتر ظاهر شده اند.
وی ضعف مهم موجود در این میان را کمبود شدید زیرساختهای گردشگری عنوان نمود و گفت: در رشت نیازمند راه اندازی شرکتهای تسهیل گر روند درمان و سلامت هستیم که بیماران غیربومی را به نیروهای درمانی مرتبط و متصل نماید.
وطنی توضیح داد: علاوه بر روش های کلاسیک درمانی مانند جراحی و دارو، حوزه هایی چون آب درمانی، روان درمانی، طبیعت درمانی، جراحی های زیبایی ، فیزیوتراپی و عرصه های گوناگونی هستند که در رشت و گیلان میتوان با ارائه آنها جمعیت مخاطب را به گیلان معطوف نمود.
وی با اشاره به آنکه بیماران معمولا با خود همراه هم می آورند که یک ظرفیت گردشگری جدید است و ممکن است سفرهای چند باره به رشت داشته باشد گفت: در حین درمان بسته به علاقه گردشگران حوزه سلامت میتوان آنها با جنبه های دیگر گردشگری در رشت و گیلان آشنا کرد.
وی با نام بردن از کشورهایی که در حوزه سلامت به جذب توریست های حوزه درمان اشتغال دارند گفت: چرخه اقتصادی گردشگری سلامت در جهان بسیار پررونق است و این عرصه رونق اقتصادی و علمی همزمان برای کشورها فراهم می آورد.
وطنی وضعیت و کیفیت درمان در ایران و از جمله شهر رشت را بسیار قوی دانست و گفت: جراحی و درمانهای مختلف در ایران مقرون به صرفه و به دلیل حاذق بودن پزشکان ایرانی بسیار با کیفیت و مطلوب است.
وی گفت : امروزه در جهان شرکتهای ویژه ای وجود دارند که از لحظه ورود گردشگر حوزه سلامت به شهر وی را تحت پوشش قرار داده و صفر تا صد امور اقامتی، مراقبتهای درمانی ، تفریحی، و تمامی خواسته های گردشگر را در اختیار وی قرار میدهد.
این مشاور علمی کمیسیون گفت: در رشت میتوان علاوه بر پذیرش بیماران از استانهای مختلف ، ارائه خدمات به کشورهای منطقه را آغاز نمود کما اینکه هم اکنون نیز هستند قشری از گردشگران داخلی و خارجی که برای درمان به رشت می آیند.
وی تاسیس یک دهکده سلامت در رشت را علاوه بر متمرکز سازی سازوکار درمان در رشت دارای جذابیتهای خاص برای آینده رشت دانست.
اعلام آمادگی شرکت توسعه گردشگری کشور برای همافزایی در توسعه گردشگری سلامت رشت/
دکتر حسین نژادتقی مشاور معاونت اقتصادی شرکت توسعه گردشگری کشور در جلسه کمیسیون گردشگری شورای رشت از اعلام آمادگی این شرکت برای تامین زیرساختهای گردشگری در رشت خبر داد و گفت: هم افزایی شورای شهر رشت، مجمع نمایندگان گیلان و این شرکت قابلیت تامین زیرساختهای گردشگری در رشت خواهد داشت.
نژادتقی با تصریح آنکه کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت به لحاظ مستقل و مردمی بودن توانایی تجمیع ظرفیتهای میان دستگاهی را دارد گفت: میتوان با هم افزایی شورای رشت، شرکت توسعه گردشگری ایران و مجمع نمایندگان گیلان، برای تامین زیرساختها وارد فازهای اجرایی شد.
وی با بیان اینکه برای ایجاد هتل بیمارستان در رشت تفاهم نامه هایی بین وزارت بهداشت و درمان و میراث فرهنگی منعقد شده گفت: برای اجرا در این حوزه باید دستگاههای استانی منجسم شوند و ظرفیت پارلمانی شهر قادر است این هم افزایی را ایجاد کند.
دکتر نژادتقی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل کمیسیون گردشگری در رشت توضیح داد: اکنون ۲۹ استان کشور از جمله گیلان دارای شرکت توسعه گردشگری هستند و اولین مدیر عاملی این شرکت در گیلان را خود عهده دار بوده ام.
نژادتقی گفت: این شرکت زیر مجموعه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است و راهاندازی پروژه لاله پارک تهران، گروه هتل های لاله ایران و مجتمع های بین راهی آفتاب صحرا از جمله اجراهای شرکت توسعه گردشگری ایران بوده است.
وی با این توضیح که اخیرا بزرگترین بازار تخصصی هنر و صنایع دستی را در شیراز راه اندازی کردیم گفت: با تفاهم های صورت گرفته قرار است همین اجرا در بازار رشت را نیز داشته باشیم.
این مسئول کشوری که دارای سوابق شغلی در شهرداری تهران و نهاد ریاست جمهوری نیز بوده است در بیان دیگر اجراهای این شرکت در رشت به پروژه ایجاد هتل بوتیک در مدرسه سمیعی واقع در محله ساغریسازان اشاره داشت.
نژادتقی افزود: اقدام شورای ششم و شهرداری رشت برای شروع احیاسازی تالاب عینک بسیار ارزشمند است هرچند اهمیت این عملکرد هنوز به شکل ملموس در زندگی شهروندی به منصه ظهور نرسیده و معتقدم اطلاع رسانیها در این بخش ضعیف بوده است.
وی گفت: در بخش توسعه بیمارستانها در رشت اتفاقات خوبی افتاده اما در بخش هتل داری در رشت به شدت دچار کمبود ظرفیت هستیم.
این عضو حاضر در جلسه به ظرفیت بسیار مهم پارک جنگلی سراوان نیز اشاره داشت و گفت: ایجاد دهکده سلامت، ارز آوریهای قابل توجه برای رشت به دنبال خواهد داشت و باید مطالبه گریها و هم افزایی ها در کنار هم قرار گیرد.
توسعه گردشگری سلامت رشت با تمرکز و تقسیم وظایف میان ادارات محقق میشود/
دکتر ویسی مشاور شهردار رشت در جلسه کمیسیون گردشگری شورای رشت با عنوان کردن آنکه تبدیل ایران به قطب پزشکی آسیای جنوب غرب و جهان اسلام حدود ۱۰ سال است که از سوی حاکمیت ابلاغ شده گفت: باید توجه کرد برنامه های کلان کشوری در مقاطع یکساله و ۵ ساله در این راستا چیست.
ویسی ضمن قدردانی از دغدغه مندی شورای ششم در که منجر به تشکیل سه کمیسیون توسعه پایدار، شهرسازی و گردشگری شد گفت: نتایج این اقدام به مرور مشخص میشود.
ویسی گفت: بدیهی است متولی اصلی برندسازی گردشگری شهر، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری است و باید تقسیم وظایف توسط این دستگاه انجام شود.
وی تصریح کرد: توسعه گردشگری سلامت رشت با تمرکز و تقسیم وظایف میان ادارات محقق میشود.
ویسی با این توضیح که ابتدا باید نقاط تمرکز و تاچ پوینت ها در توسعه گردشگری سلامت مشخص شود گفت: بدون متولی و بدون برنامه سازی های مستمر کاری صورت نخواهد گرفت.
مشاور شهردار رشت به اهمیت توسعه زیرساختها در همه جهات اشاره داشت و گفت: برای توسعه گردشگری سلامت در بخش هتل داری، حمل و نقل زمینی و هوایی، سایتهای ارتباطی میان بیمارستانهای خارج و داخل و بسیاری از بخشهای دیگر دچار کمبودهای جدی هستیم و باید برنامه ها در جهت تامین زیر ساختهای گردشگری رشت نمود یابد.
ویسی تاکید داشت: متاسفانه ظرفیت پذیرش بیماران در مراکز درمانی رشت هنوز برای گردشگران بین استانی نیز فراهم نیست و نیازمند تقویت های همه جانبه است.
وی با این پرسش که آیا دانشگاه علوم پزشکی قادر است بیمارستانها را برای پذیرش بیماران خارجی آماده سازی کند و برنامه ریزیها در این زمینه چگونه است گفت: وقتی صحبت از برندسازی گردشگری سلامت در رشت میشود باید بتوانیم حداقل به ۱۰ هزار بیمار و همراه خدمات بدهیم که این زیرساختها در بخش اقامتی، حمل و نقل و تجهیزات بیمارستانی هنوز در رشت فراهم نیست.
وی گفت: توسعه گردشگری سلامت دیگر ظرفیتهای گردشگری در حوزه غذا ، تفریحی، فرهنگی .. را نیز به همراه می آورد.
دارایی دیگر مشاور کمیسیون نیز با بیان آنکه مشخص ساختن رویکرد کلی و شاخه توسعه گردشگری سلامت دارای اهمیت است و در آن واحد نمیتوان به چندین حوزه پرداخت، گفت: معتقدم در رشت بحث گردشگری از حوزه غذا باید آغاز شود زیرا گردشگری که با هر انگیزه و رویکردی به رشت ورود میکند با توجه به برندینگ رشت در حوزه غذا به این ویژگی رشت توجه بیشتری خواهد نمود.
در این جلسه از آقایان سیامک ایزدی، هیراد کریمی، قاسم مقصودی و جعفر غلامیان، متصدیان و راهنمایان گردشگری خانه میرزا تجلیل شد.
انتهای پیام/