• تاریخ انتشار : 1403/12/22 - 15:43
  • تعداد بازدید : 77
  • تعداد بازدیدکننده : 72
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
در جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر رشت مطرح شد؛

بررسی ضوابط بودجه ای شهرداری رشت در سال 1404 | ممنوعیت خدمات رسانی اتوبوس ها به سایر مجموعه ها | پیشنهاد ایجاد سالن تئاتر در پارکها توسط سرمایه گذاران | اتصال پارک گیلانه به محله فخب توسط پل عابرپیاده و بازگشایی معابر

جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر رشت صبح سه شنبه به ریاست محمدحسین واثق کارگرنیا و با حضور سید شمس شفیعی، حسن کریمی کرنق، سیدحسین رضویان، محمدحسن عاقل منش، مسعود عباس نژاد، محسن سماکچی، هادی رمضانی ، نادر حسینی و مجید عزیزی با محوریت بررسی ضوابط بودجه ای شهرداری رشت در سال 1404 در ساختمان شورا برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، در ابتدای جلسه محمدحسین واثق کارگرنیا رییس شورای اسلامی شهر رشت اظهار داشت: جلسه کمیسیون تلفیق جهت ایجاد انضباط در ضوابط بودجه هم در بخش هزینه ای و هم در بخش درآمدی برگزار می شود و امیدواریم شهردار نیز ضوابط اجرایی را رعایت کند تا در ادامه مسیر بودجه اشکالات و ایراداتی به وجود نیاید.

 

رئیس شورای اسلامی شهر رشت افزود: همه این ضوابط که از سوی اعضای شورا تدوین می شود به این علت است که با وجود همه زحمات، مدیران شهرداری با چالش های قانونی مواجه نشوند.

 

محمدحسین واثق کارگرنیا در خصوص خدمت رسانی اتوبوس ها به مجموعه های بیرون از محدوده شهری رشت، با اشاره به کمبود اتوبوس های شهری، خاطرنشان کرد: موضوع دانشگاه ها موضوع جداگانه ای است و باید سرویس دهی به فرزندانمان انجام شود اما در خصوص ادارات و سازمان ها و کارخانه ها نباید این اتفاق رخ دهد.

 

وی افزود : از جهت آذین بندی های مناسبتی انتظارات بیشتری از مدیریت شهری وجود دارد. پیشنهاد می شود مناطق پنجگانه به طور جداگانه با نظارت سازمان سیما منظر نسبت به اخذ پیمانکار و اجرای این موارد اقدام کنند.

 

محمدحسین واثق کارگرنیا همچنین عنوان کرد: در بسته های سرمایه گذاری مربوط به پارکها، ایجاد سالن های نمایشی و ورزشی و توجه به شهر خلاق خوراک مدنظر باشد.

 

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر ضرورت بازگشایی معابر در شهر رشت، به بیان اولویت های شورا در این زمینه پرداخت و خاطرنشان کرد: علاوه بر معابری همچون سعدی به سرگل و شهید کوچکی که مورد تاکید اعضای شورا بوده است مسیر زرجوب به سمت حرم خواهر امام (س) نیز باید بازگشایی و تکمیل شود.

 

کارگرنیا با اشاره به مشکلات محله فخب و کمبود پارک در این محله، اظهار داشت: پیشنهاد می شود پارک گیلانه با احداث یک پل عابر مناسب به محله فخب متصل شود.

 

وی همچنین خواستار تملک های شهرداری بر مبنای اولویت های بازگشایی معابر شد و گفت: تملک های شهرداری باید با نظر شورا انجام شود و معابری همچون کوچه خاذن که نیاز به یک یا دو مورد تملک دارند در اولویت قرار بگیرند.

 نادر حسینی دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز با تاکید بر اینکه شهرداری برای اجرای پروژه های مشارکت مدنی باید از شورا مجوز بگیرد، تصریح کرد: در خصوص سرمایه گذاری این اتفاق رخ می دهد اما در خصوص مشارکت ها اینگونه نیست و شهرداری از شورا مجوز نمی گیرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود اتوبوس ها، افزود: در خصوص اجاره اتوبوس ها و سرویس دهی به دیگر مجموعه های خصوصی باید مجوز شورا اخذ شود و با اطلاع اعضای شورا این کار انجام شود.

 

نادر حسینی همچنین تصریح کرد: شهرداری های مناطق مجاز هستند 10 درصد درآمد خود را برای خرید ملک و تولید ثروت هزینه کنند. اما خرید ملک باید با مجوز شورا انجام شود تا اعضای شورا خرید ملک را تایید کنند.

 سید شمس شفیعی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت نیز گفت: هرگونه سرمایه گذاری توسط شهرداری باید با مجوز شورا باشد و در خصوص مشارکت ها نیز باید به همین شکل باشد.

 

وی با اشاره به تعداد اندک اتوبوس ها خواستار توقف سرویس دهی به مجموعه های خارج از محدوده شهری شد و گفت: رشت با کمبود اتوبوس مواجه است و این وضعیت به معنای رها کردن شهر است. باید رشت را از این وضعیت خارج کنیم و از خدمات رسانی اتوبوس ها در خارج از شهر جلوگیری کنیم.

 

سید شمس شفیعی همچنین خاطرنشان کرد: در ضوابط بودجه تاکید شود روکش، زیرسازی و لکه گیری آسفالت تا 10 متر در وظایف شهرداری مناطق باشد و باید توسط مناطق انجام شود.

 مسعود عباس نژاد رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت گفت: سرویس دهی اتوبوس ها در خارج از محدوده شهر، در ساعات غیر از سرویس دهی به عموم شهروندان انجام می شود.

 

وی در این خصوص افزود: سازمان مدیریت حمل و نقل نیاز به درآمدزایی دارد و از این جهت در خارج از ساعات سرویس دهی به مردم، اتوبوس ها به ارائه خدمت به دیگر سازمان ها و در خارج از محدوده شهری می پردازند. اما بنده نیز معتقدم رشت با کمبود اتوبوس برای شهروندان مواجه است و شهرداری نباید در چنین شرایطی به کارخانه ها و مجموعه های مختلف ارائه خدمت کند.

 

عباس نژاد همچنین در خصوص ورود نیروهای حجمی و شرکتی جدید، خواستار اطلاع موضوع توسط شهرداری به شورا شد و تصریح کرد: اعضای شورا از نحوه ورود نیروهای جدید مطلع نیستند و هرگونه تغییر و تحول در ترکیب نیروی انسانی باید با اطلاع اعضای شورا انجام شود.

محسن سماکچی رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای شهر رشت با انتقاد از نحوه ورود نیروهای حجمی جدید بیان داشت: بسیاری از افراد جدید رشتی نیستند و بدون اطلاع اعضای شورا جایگزین نفرات قبلی می شوند.

 

سماکچی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در شرایط بحرانی نیروهای شهرداری پای کار هستند، خاطرنشان کرد: نیروهای شهرداری باید با لباس متحدالشکل در شرایط بحران حاضر باشند.

 

محسن سماکچی در ادامه خواستار ورود سرمایه گذاران به منظور ایجاد سالن تئاتر در پارکها شد و گفت: اجرای تئاتر در پارکها به ایجاد فضایی مناسب و نشاط اجتماعی کمک می کند و شهرداری باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.

 مجید عزیزی دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت بیان داشت: توقف خدمات رسانی اتوبوس ها به دیگر مجموعه ها از جمله شهرک صنعتی راه حل نیست. باید وضعیت سازمان را ارتقا داد و با تخصیص بودجه لازم برای بازسازی اتوبوس‌های موجود در پارکینگ و یا خرید اتوبوس های جدید، تعداد اتوبوس ها افزایش یابد.

 

وی افزود: این مجموعه ها با مشکلات بسیاری مواجهند و برخی از آنها نمی توانند نسبت به تامین سرویس برای کارکنان اقدام نمایند و ضمن آن که اگر پرسنل این مجموعه ها به جای اتوبوس از خودروی شخصی استفاده کنند مشکلات ترافیکی را نیز در پی دارد.

 

عزیزی همچنین با تاکید بر ضرورت بازگشایی معابر بر مبنای اولویت بندی اعضای شورا، اظهار داشت: تملک املاک در مسیر بازگشایی معابر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تملک هایی همچون کوچه خاذن می تواند به رفع گره ترافیکی خیابان مطهری کمک ویژه ای نماید.

 

سید حسین رضویان نیز ضمن تاکید بر ضرورت راه اندازی مرکز خلاقیت و نوآوری رشت با ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی تصریح کرد: در ضوابط بودجه سال آینده شهرداری رشت باید این موضوع به طور ویژه دیده شود.

 

رئیس کمیسیون توسعه پایدار همچنین به کمبود اتوبوس ها برای خدمت رسانی به شهروندان در شهر رشت اشاره کرد و افزود: بنده نیز در شرایط فعلی موافق خدمت رسانی اتوبوس ها به مجموعه ها و کارخانه های بیرون از محدوده شهری نیستم.

 

رضویان در ادامه در خصوص نرخنامه و پرداختی به رانندگان استیجاری شهرداری رشت، عنوان کرد: پرداختی به رانندگان استیجاری باید بر مبنای نرخنامه جدید باشد.

 

رئیس کمیسیون توسعه پایدار در بخش دیگری از اظهارات خود، خاطرنشان کرد: هرگونه افزایش و یا کاهش قرارداد حجمی در قالب 25 درصد باید با نظر اعضای شورا انجام شود. در زمینه کارهای حجمی تعداد نفرات مطرح نیست و کار به صورت حجمی انجام می شود.

 

حسن کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت عنوان کرد: در خصوص احداث پارکینگ، شهرداری اقدام مناسبی نداشته است و شهردار باید مواردی که در ضوابط بودجه دیده می شود را انجام دهد.

 

محمدحسن عاقل منش رئیس کمیسیون گردشگری شورا ضمن تاکید بر ضرورت احداث سالن های نمایش در پارکها و بوستان های شهر رشت توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی اظهار داشت: از آنجا که احداث سالن های نمایش در پارکها می تواند منجر به افزایش نشاط اجتماعی، رونق گردشگری و ارتقای سرانه فضای فرهنگی در جامعه شود باید در برنامه های سال آینده شهرداری رشت به طور ویژه دیده شود.

 

وی افزود: این کار منجر به دلگرمی هنرمندان حوزه تئاتر نیز خواهد شد و از سوی دیگر می تواند مانع بسیاری از آسیب های اجتماعی شود. به همین خاطر انتظار می رود ضمن آن که در ضوابط بودجه دیده می شود توسط شهردار در سال آینده پیگیری شود.

 

هادی رمضانی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز خاطرنشان کرد: اعضای شورا اجازه معرفی نفرات به شرکت های حجمی را ندارند اما اینکه تغییر و تحولات نیروهای حجمی و شرکتی به اطلاع اعضای شورا رسانده شود منعی ندارد.

 

علی خانواده محجوب رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نیز عنوان کرد: سازمان فرهنگی در بحث چاپ کتاب به طور جداگانه از شهرداری مرکز عمل خواهد کرد. این سازمان وظایفی در زمینه فرهنگی دارد که بر مبنای آن باید مستثنا باشد و نیاز به اختیارات بیشتر در این زمینه دارد تا بتواند با مجوز شورا به وظایف خود عمل کند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ستاد اربعین و ضوابط بودجه مرتبط با آن، اعلام کرد: وزارت کشور، ستاد اربعین دارد و این مصوبات توسط وزیر کشور به شهرداری ها ابلاغ می شود. شهرداری ها نسبت به کار تعریف شده نیرو اعزام می کنند. شهردار باید مجوز داشته باشد تا در صورت تصمیم ستاد اربعین وزارت کشور، بتواند نیروی خدماتی اعزام کند.

 

معصومه خانزاده مدیر برنامه و بودجه شهرداری رشت نیز به تشریح جزییاتی از تغییرات صورت گرفته در ضوابط بودجه شهرداری رشت پرداخت.

 

در این جلسه تغییرات مد نظر اعضای شورا در ضوابط بودجه ای اعمال شد. در بخشی از این جلسه، ممنوعیت خدمات رسانی اتوبوس ها خارج از محدوده شهری رشت به استثنای مراکز آموزش عالی به رای گذاشته شد و به تایید اکثریت اعضای شورا رسید. همچنین مقرر گردید هرگونه افزایش و یا کاهش قرارداد حجمی در قالب 25 درصد باید با نظر اعضای شورا انجام شود. پیشنهاد ایجاد سالن تئاتر در پارکها توسط سرمایه گذاران، اتصال پارک گیلانه به محله فخب توسط پل عابرپیاده و بازگشایی معابر بر اساس اولویت بندی های اعلام شده توسط اعضا، از دیگر مواردی بود که مورد موافقت اعضای کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر رشت قرار گرفت.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 3129
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم