• تاریخ انتشار : 1404/02/15 - 22:53
  • تعداد بازدید : 45
  • تعداد بازدیدکننده : 43
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

در جلسه کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت مطرح شد؛ بررسی علل سقوط ۱۴ درخت و آسیب ۴ خودرو در پی وقوع باد شدید | عدم صدور هشدارهای لازم از سوی سازمان هواشناسی | فقر رشت از لحاظ امکانات لجستیک و زیرساخت ها  

یکصد و سی و سومین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت، به ریاست حسن کریمی کرنق و با حضور مجید عزیزی، مسعود عباس نژاد و هادی رمضانی دیگر اعضای کمیسیون با محوریت ارائه گزارش عملکرد سازمان های سیما منظر و آتش نشانی در ساختمان شورا برگزار شد.

 
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، حسن کریمی کرنق رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت در ابتدای جلسه ضمن تبریک دهه کرامت و قدردانی از زحمات سازمان های سیما منظر و آتش نشانی شهرداری رشت با اشاره به حوادث ابتدای هفته در پی سقوط ۱۴ درخت و آسیب دیدن ۴ خودرو، تصریح کرد: متاسفانه شناسایی درختان خطرآفرین انجام نشده است و علاوه بر آن اقدامات عمرانی در خیابان هایی نظیر مطهری و پیاده رو سازی، به ریشه درختان آسیب وارد کرده است.
 
کریمی با بیان اینکه سقوط درختان غالبا از ریشه بوده و یا به علت آفت ها و بیماری های درختان رقم خورده است افزود: مکاتبات لازم در این زمینه انجام خواهد شد تا با هماهنگی سازمان سیما منظر نسبت به شناسایی درختان خطرآفرین و پس از آن بهسازی وضعیت این درختان اقدام شود. حوادث طبیعی اجتناب ناپذیر است اما با تدابیر لازم می توان آسیب ها را کاهش داد.
 
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، گفت: بارها تاکید کرده ایم درآمدهای مربوط به سازمان آتش نشانی باید به این سازمان بازگردد. این سازمان هزینه های بالایی دارد و با توجه به ماهیت خدمات رسانی سازمان نباید نگاه درآمدزایی به این سازمان وجود داشته باشد. با توجه به جذب نیروهای جدید نیاز به تامین البسه و امکانات جدید وجود دارد.
 
مجید عزیزی دیگر عضو شورای شهر در ادامه بیان داشت: شهر رشت زیرساخت های آسیب پذیر و معیوبی دارد و در اتفاقات اینچنینی که روز شنبه رخ داد آسیب ها خود را نشان میدهند. از گرفتگی منهول ها تا آسیب پذیری شبکه برق منجر به مشکلاتی برای شهروندان میگردد. در هر صورت در موارد اینچنینی بسیار آسیب پذیریم. در بحث ارائه خدمات رسانی هم متاسفانه از امکانات و تجهیزات بروز برخوردار نیستیم. در رشت به عنوان شهر اولین ها حتی به لحاظ مدیریتی که اولین بلدیه بنام رشت ثبت شده و از لحاظ امکانات لجستیک و زیرساخت ها کمبود داریم و مهمتر اینکه برنامه مناسبی نیز در این زمینه برای برون رفت از این کمبودها ارائه نشده است.
 
عزیزی در ادامه به پروژه جمع آوری و هدایت آبهای سطحی پرداخت و گفت: با وجود اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته همچنان شاهد آبگرفتگی برخی معابر در سطح شهر رشت هستیم. با توجه به گذشت زمان طرح هایی هم که قرار بود اجرا گردد همچنان اجرایی نشده است. ما باید در خصوص مطالبات مردم پاسخگو باشیم. موضوع آسفالت و چاله های سطح معابر و کوچه ها در حال حاضر یکی از مطالبات بحق شهروندان است. شاهد سوء مدیریتی در این عرصه هستیم و شرمنده مردمیم و برای برون رفت از مشکلات رشت نیاز به نگاه جهادی و اساسی است.
 
عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت در خصوص ضرورت شناسایی درختان خطرآفرین، تاکید کرد: ضمن آن که نیاز به بهسازی و تقویت درختان آسیب دیده وجود دارد از سوی دیگر باید بپذیریم درختان نیز هرکدام عمر مشخصی دارند و عوامل مختلفی در طی سالیان گذشته ممکن است باعث آسیب و خطرآفرین شدن تعدادی از درختان شده باشد به همین علت از همین امروز باید با کاشت درختان جدید به فکر جایگزینی درختانی که از بین رفته اند باشیم. برخی اتفاقات اجتناب ناپذیر است و علی رغم میل باطنی مدیریت شهری، در خصوص برخی درختان خطرآفرین باید پیش از آن که حادثه تلخی رقم بخورد نسبت به قطع اینگونه درختان اقدام شود.
 
 
مسعود عباس نژاد نیز در بخش دیگری از این جلسه عنوان کرد: طوفان و بلایای طبیعی در همه جای دنیا اتفاق می افتد و تنها می توان تلاش کرد آسیب های ناشی از آن را به کمترین حد ممکن کاهش داد. بهترین و سالم ترین درخت نیز در طوفان تا نقطه ای مقاومت می کند و ممکن است پس از آن سقوط کند و منجر به حادثه شود. در خصوص درختان خطرآفرین نباید موضوع را نادیده بگیریم اما در عین حال نباید با تصمیم عجولانه به فضای سبز شهر رشت آسیب بزنیم.
 
عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست وخدمات شهری شورای شهر رشت با بیان اینکه انتظار داریم اخطارها و هشدارهای لازم پیش از وقوع حوادث اطلاع رسانی شود خاطرنشان کرد: اگر به شهروندان ساعت وقوع طوفان اعلام شود سلامت شهروندان به خطر نمی افتد. اگر هواشناسی در این خصوص اطلاع رسانی می کرد شهروندان خودروهایشان را در مجاورت درختان پارک نمی کردند. ۱۴ درخت سقوط کرد و ۴ خودرو دچار سانحه شد. وظیفه ذاتی هواشناسی است که این موضوعات را به شهرداری و شهروندان اطلاع رسانی کند. اینگونه ادارات باید برای سلامت جان شهروندان همراه شهرداری باشند. در این زمینه باید مکاتبه ای با هواشناسی انجام شود تا از هشدارها مطلع باشیم.
 
 
هادی رمضانی دیگر نیز اظهار داشت: برخی اتفاقات قابلیت جبران ندارد. خسارت مالی جبران پذیر است اما خسارت جانی قابل جبران نیستو نیاز به احساس مسئولیت و مسئولیت پذیری اجتماعی بیشتری در بین دستگاه ها وجود دارد. وظیفه ذاتی مدیران است که دغدغه این موضوعات را داشته باشند و اطلاع رسانی کنند. در کنار یکدیگر می توانیم بسیاری از مشکلات را رفع کنیم.
 
عضو شورای اسلامی شهر رشت همچنین عنوان کرد: نباید همه موارد و مشکلات را به شهرداری نسبت داد و سازمانها در کنار یکدیگر می توانند بسیاری از مشکلات شهروندان را رفع کنند. شهرداری و سازمان سیما منظر نیز باید نسبت به شناسایی درختان خطرآفرین اقدام کنند. ضمن آن که درختان ارزشمندی در شهر رشت وجود دارد که نباید قطع شوند بلکه باید تقویت شوند و بهسازی وضعیت درختان در دستور کار قرار گیرد.
 
 
محمدحسن عاقل منش دیگر عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز اظهار داشت: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با کمبود نیرو مواجه است. در صورت جذب و آغاز به کار 45 نفر نیروی جدید، با توجه به بازنشستگی دیگر نیروها که حدود 100 نفر هستند باز هم سازمان با کمبود نیروی انسانی مواجه است.
 
عاقل منش با بیان اینکه تا زمان صدور مجوز جذب نیروی جدید باز هم سازمان آتش نشانی دچار کمبود نیرو خواهد بود افزود: از امروز شهرداری طی مکاتبه ای بار دیگر درخواست جذب نیروی جدید را مطرح کند تا دست کم با کمبود نیرو مواجه نباشیم. ضمن آن که در خصوص تجهیزات و ماشین آلات نیز باید توجه ویژه ای به این سازمان شود.
 
علیرضا حسنی رئیس سازمان سیما منظر شهرداری رشت بیان داشت: در سنوات گذشته همواره سازمان هواشناسی هشدارهای لازم را صادر می کرد و سازمان نیز با هماهنگی روابط عمومی ها نسبت به اطلاع رسانی به شهروندان اقدام می کرد. در این حادثه بیشترین آسیب از پارک خودروها در کنار درختان وارد شد.
 
حسنی با اشاره به مساله خرید دستگاه توموگرافی و اسکن به منظور شناسایی درختان آسیب پذیر، اعلام کرد: یزد و کرج تاکنون نسبت به خرید این دستگاه اقدام کرده اند. اما از آنجا که این دستگاه تنه درختان را بررسی می کند حتی اگر خرید این دستگاه انجام می شد حوادث مربوط به سقوط درختان از ریشه باز هم اتفاق می افتاد. به دلیل آسیب دیدن ریشه برخی درختان، در ماه های اخیر در خیابان حافظ و مطهری پیش از وقوع باد و طوفان شاهد سقوط درختان بوده ایم. سال گذشته تا مرحله خرید دستگاه پیش رفتیم که حدود 1 میلیارد تومان هزینه داشت اما مساله، نیاز به آنالیز درختان توسط شرکتها علاوه بر دستگاه بوده است ضمن اینکه نیاز به دوره های آموزشی برای کارشناسان دارد. به همین علت اگر شورا موافقت کند در سال جاری به طور مستقیم از شرکت هایی که این دستگاه را دارند در این زمینه کمک خواهیم گرفت تا در زمینه شناسایی درختان خطرآفرین اقدام شود.
 
 
شهرام مومنی رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت نیز ضمن قدردانی از اعضای شورا بابت حمایت از این سازمان، بیان داشت: با کمک اعضای شورا توانسته ایم این سازمان را با وجود هزینه هایی که به شدت افزایش یافته است مدیریت کنیم. نگهداری و حفظ این سازمان کار ساده ای نیست.
 
مومنی با اشاره به مشکلات این سازمان در خصوص تامین هزینه های تعمیر و نگهداری ماشین آلات و همچنین کمبود نیروی انسانی و امکانات و البسه افزود: نیروهای آتش نشانی نیاز به تجهیزات و امکانات دارند. در بیمارستان قائم اگر یک ساعت ادامه پیدا می کرد در بحث تاب آوری نیروها دچار مشکل می شدیم. نیروهای آتش نشانی با از خودگذشتگی به استقبال حادثه می روند اما با این حال تجهیزات مناسب در موفقیت در عملیات بسیار حائز اهمیت است.
 
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی  شهرداری رشت همچنین در خصوص سقوط درختان اذعان داشت: متاسفانه در حوادث اخیر، سازمان هواشناسی هیچگونه هشدار یا اخطاریه ای به شهرداری یا سازمان های زیرمجموعه ابلاغ نکرد و پارک خودروها در حاشیه درختان خساراتی به همراه داشت.
 
در ادامه این جلسه، کلیپی از اقدامات و خدمات این سازمان در حوزه های مختلف، در کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت ارائه شد. بر اساس گزارش ارائه شده توسط سازمان آتش نشانی، 6071 مورد عملیات در سال 1403 بابت حریق، حوادث و خدمات ایمنی توسط این سازمان انجام شده که 2467 مورد حریق بوده است. در خصوص حریق منازل مسکونی، علت 30 درصد موارد اتصال در سیم کشی و وسایل برقی بوده است. با تلاش نیروهای سازمان آتش نشانی در حوادث سال گذشته 1542 نفر نجات پیدا کردند اما در عین حال 289 تن مجروح و متاسفانه 32 تن در حوادث سال گذشته جان خود را از دست دادند.
 
در پایان مقرر گردید طی مکاتبه ای از سوی کمیسیون، به شهرداری تاکید شود از یک سو درآمدهای این سازمان به آتش نشانی پرداخت شود و از سوی دیگر اقدامات لازم در خصوص تعمیر و نگهداری ماشین آلات این سازمان و تامین امکانات ضروری مورد نیاز انجام شود.
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری
  • کد خبر : 3652
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم