• تاریخ انتشار : 1404/02/24 - 08:42
  • تعداد بازدید : 65
  • تعداد بازدیدکننده : 56
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تاکید ویژه رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت بر پیگیری بلند مرتبه سازی در راستای دستورات استاندار گیلان

چهل و ششمین جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت به ریاست مسعود عباس نژاد و با حضور محسنسماکچی و سیدحسین رضویان دیگر اعضای کمیسیون و همچنین محمد پورناصرانی معاون شهرسازی شهرداری رشت و معاونین شهرسازی مناطق پنجگانه در ساختمان شورا برگزار شد و با تاکید ویژه رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت بر پیگیری بلندمرتبه سازی در راستای دستورات استاندار گیلان و جذب سرمایه گذار در این حوزه همراه بود

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، مسعود عباس نژاد در ابتدای این جلسه عنوان کرد: در جلسات مختلف بارها از زحمات حوزه شهرسازی قدردانی کرده ام. اگر حوزه شهرسازی فعال نباشد درآمدزایی مناسبی وجود نخواهد داشت و پروژه بزرگی نیز اجرا نخواهد شد. اگر معاونت شهرسازی به درستی عمل نکند معاونت های مالی و عمرانی نیز دچار چالش می شوند و اگرعوارض صدور پروانه و تخلفات ساختمانی و دیگر درآمدهای مرتبط با حوزه شهرسازی نباشد شهرداری درآمد مناسبی نخواهد داشت که بتواند برای توسعه شهر برنامه ریزی کند.
 
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به تحقق بیش از 80 درصدی بودجه سال 1403 تصریح کرد: این تحقق بودجه قابل قبول با تلاش حوزه معاونت شهرسازی بوده است. کارکنان حوزه شهرسازی در روزهای تعطیل و غیرتعطیل مشغول کار و درآمدزایی بوده اند. با توجه به برنامه ریزی ها و اولویت هایی که پیش از نوروز انجام دادیم و جلساتی که با معاون شهرسازی داشتیم و از آنجا که باید پاسخگوی افکار عمومی در مورد عملکرد این حوزه باشیم به همین خاطر جلسه امروز به منظور ارائه گزارش عملکرد حوزه شهرسازی و شناسایی مشکلات و رفع موانع به منظور تسریع کار شهروندان در بحث صدور پروانه برگزار می شود.
 
مسعود عباس نژاد با اشاره به کاستی های سالیان گذشته، بیان داشت: رینگ 90 متری باید 20 سال قبل اجرا می شد که اگر همان زمان نیز اجرا می شد امروز کارکرد مناسبی نداشت. نیاز به مطالعاتی در این زمینه وجود دارد که توسط مدیریت شهری انجام شود. اما اجرای رینگ در هیچ شهری با شهرداری نبوده است و مردم نباید هزینه اجرای رینگ شهری را بپردازند. نمایندگان باید پیگیری لازم برای اجرای رینگ شهری را انجام دهند. ما نباید در شهر رشت تاوان عبور وسایل نقلیه سنگین منطقه آزاد انزلی را بدهیم. رینگ شهری باید توسط دولت و با بودجه ملی اجرا شود.
 
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت در ادامه خاطرنشان کرد: اینکه اعتبار ملی تخصیص داده شود یا نشود در وظایف شهرداری و شورا نیست اما مدیریت شهری باید مطالعات لازم را در این زمینه آماده کند. رینگی که از گذشته دیده شده بر اساس شرایط آن زمان شهر رشت طراحی شده و امروزه خروجی مناسبی نیز نخواهد داشت. شهردار به دنبال آن است امروز بخشی از همان رینگ که در محدوده شهری واقع شده است را اجرا کند تا بخشی از مشکلات ترافیکی آن محدوده را رفع کند و این مسیر قرار نیست کارایی رینگ شهری را داشته باشد.
 
عباس نژاد همچنین در خصوص ضرورت توجه به نمای ساختمان ها بیان داشت: برخی ساختمان ها چهره مناطق را خراب کرده اند. باید در این زمینه سختگیری و نظارت ویژه ای انجام شود. برخی ساختمان های نیمه کاره بهره برداری تجاری می کنند و نباید به این موارد پایان کار داده شود.
 
محمد پورناصرانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت نیز در ادامه این جلسه بیان داشت: روزانه بیش از 900 پرونده به معاونین شهرسازی مناطق ارجاع می شود که رسیدگی به این پرونده ها در ساعت اداری کار بسیار سنگینی است. همچنین جلسات منظمی با معاونین شهرسازی مناطق برگزار می کنیم تا بتوانیم به مسائل و مشکلاتشان رسیدگی کنیم.
 
پورناصرانی با تاکید بر اینکه عمده زمان صدور پروانه بیرون شهرداری سپری می شود اظهار داشت: در سال 1402 در مناطق در مجموع 1402 پروانه صادر کردیم که در سال 1403 به 1054 پروانه کاهش پیدا کرد. در تعداد پروانه 25 درصد کاهش داشتیم. از لحاظ متراژ نیز کاهشی بوده است اما از لحاظ درآمدی بالاتر بوده است. لازم به ذکر است از سال گذشته پاسخ استعلام ها در دفترخانه ها ثبت می شود. بر اساس پیگیری های صورت گرفته در ابتدای کار، در بازه 10 روزه 5 درصد پاسخ مناطق به دفاتر می رفت که با تدابیری که اندیشیده شد و نظارت بیشتری که صورت گرفت در بازه 10 روزه به 33 درصد رساندیم. همچنین از 10 تا 20 روز 29 درصد پاسخ ها به دفاتر ارسال می شد.
 
معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت با بیان اینکه تصاویر هوایی لازم برداشت شده است و شهریور ماه به دست معاونت خواهد رسید افزود: موضوع خط پروژه و نقشه برداری را، که بیشترین چالش را در مناطق ایجاد می کند، پیگیری و رفع خواهیم کرد تا به صورت یکپارچه خط پروژه ها را انجام دهیم و تا شهریور ماه برای کل مناطق ساماندهی شود. اقدامات لازم در زمینه شفاف سازی نیز در حال انجام است.
 
پورناصرانی در خصوص موضوع بلندمرتبه سازی خاطرنشان کرد: از سال 97 مصوبه هیئت وزیران را داشتیم که سه استان شمالی مکلف به اقدام در این زمینه شدند. ضوابط و موضوعات مرتبط با مطالعات در حال تکمیل است و موضوعات و چالش هایی مثل گرفتن اطلاعات لازماز دیگر دستگاه ها را داریم که جلساتی را با هماهنگی مدیریت حراست شهرداری برگزار کردیم تا ضعفی در این زمینه باقی نماند.
 
پورناصرانی از نهایی شدن طرح جامع سیما و منظر شهری خبر داد و گفت: با بررسی تجارب دیگر شهرها متوجه شدیم که نقدهای بسیاری وارد است و آنطور که میخواستند اجرا نشده است و به دنبال آن بودیم که با بررسی این تجارب، نواقص را رفع کنیم و طرح جامع سیما و منظر شهری را نهایی کنیم.
 
حامد خداشناس معاون شهرسازی منطقه یک شهرداری رشت در ادامه به ارائه گزارش عملکرد این معاونت پرداخت و گفت: پیشبرد سیاست تسهیلگری در خدمات شهری، تشکیل کارگروه احصا و اصلاح کاربری ها و همچنین شناسایی اراضی بایر ونیمه فعال برای سرمایه گذاری از جمله دستورکارها و اولویت های ما در سال 1404 است. تشویق سازندگان به استفاده از الگوهای معماری بومی نیز از جمله اهداف ما است که به صورت توصیه به سازندگان انجام خواهد شد تا هویت ایرانی و گیلانی خودمان را در ساختمان ها بیشتر مشاهده کنیم.
 
وی افزود: شناسایی پروژه های متوقف شده در سطح منطقه از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد. افزایش کارشناسان سیمامنظر به منظور توجه بیشتر به نمای شهری و همچنین تعامل بیشتر با شهروندان و سرمایه گذاران از جمله مهم ترین برنامه های معاونت شهرسازی و معماری منطقه یک خواهد بود. همچنین در بحث صدور پروانه منطقه یک نیز در تعداد و متراژ در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش داشته است که این موضوع به رکورد ساخت و ساز در کل کشور نیز بر می گردد.
 
محمدرضا کاظمیان معاون شهرسازی منطقه سه شهرداری رشت نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد این معاونت، تصریح کرد: از زمان تشکیل این کمیسیون، بسیاری از مشکلات ما رفع شده است و خروجی مناسبی از لحاظ بودجه ای داشته ایم. شهرداری منطقه سه بیش از 100 بودجه خود را در سال گذشته محقق کرد و این روند در فروردین ماه نیز تداوم یافت. امیدواریم در سال جاری نیز درآمد و عملکرد مناسبی داشته باشیم.
 
وی با اعلام اینکه امسال حدود 11 پروژه بزرگ مقیاس را در منطقه دنبال خواهیم کرد افزود: با تشکیل کارگروه هایی که در معاونت شهرسازی شهرداری رشت تشکیل شده است حجم زیادی از پروژه های ماده 5 کم خواهد شد و می توانیم پروژه های بزرگ مقیاس را در کمیسیون ماده 5 دنبال کنیم و از لحاظ بودجه ای رشد قابل ملاحظه ای داشته باشیم. همچنین تعداد پروانه های این مطقه در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش داشته است البته از لحاظ متراژ افزایش داشته است.
 
سیامک قربانپور معاون شهرسازی منطقه چهار شهرداری رشت نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت عنوان کرد: تعداد پروانه های صادر شده در این منطقه نیز 35 درصد در سال 1403 کاهش داشته است که مهم ترین علت آن رکود ساخت و ساز بوده است.
 
وی افزود: ممیزی املاک از مهم ترین اولویت های منطقه در سال جاری خواهد بود. همچنین در حوزه نما در تلاش هستیم که معماری بومی با تشویقی برای سازنده همراه باشد. در حوزه بلندمرتبه سازی در اطراف تالاب عینک پروژه ای 11 طبقه داریم. منطقه 4 با توجه به دارا بودن تالاب عینک پتانسیل بالایی برای بلندمرتبه سازی دارد. در سالیان گذشته منطقه 4 یک منطقه فرعی از لحاظ درآمدی بوده که از آن وضعیت خارج شده است و نیاز به توجه ویژه دارد.
محمدعلیزاده معاون شهرسازی منطقه پنج شهرداری رشت نیز ضمن ارائه گزارش از عملکرد این معاونت، گفت: ممیزی املاک در نواحی در دستور کار قرار گرفته است.
 
وی افزود: در خصوص منطقه پنج شهرداری رشت، 22 پرونده در کمیسیون ماده 5 مطرح است که درآمد بالای 350 میلیارد تومان خواهد داشت.
 
هومن روایی معاون شهرسازی منطقه دو رشت نیز در این جلسه حضور داشت و به ارائه گزارش عملکرد این منطقه پرداخت.
 
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون شهرسازی و معماری
  • کد خبر : 3738
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم