• تاریخ انتشار : 1403/08/16 - 06:43
  • تعداد بازدید : 97
  • تعداد بازدیدکننده : 90
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
عاقل‌منش رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت :

تعاملات بین سازمانی و هم‌افزایی سرمایه گذاران و نخبگان موجب تحول صنعت گردشگری در رشت می‌شود / ساخت المان های متناسب با محلات رشت نشانگر هوشمندی عملیاتی شهرداری است/ بررسی‌ها برای راه‌اندازی موزه علم استان گیلان با مشارکت بنیاد نخبگان رشت

رئیس کمیسیون گردشگری شورای رشت، در چهارمین جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت که با حضور اعضای کمیسیون، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری، رئیس بنیاد نخبگان گیلان و مشاوران برگزار شد، تعاملات بین مدیریت شهری رشت و اداره میراث فرهنگی گیلان در کنار ظرفیت‌های نخبگان و سرمایه گذاران را موجب تحولی چشمگیر در توسعه گردشگری شهر رشت دانست.

 
 
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای شهر رشت، محمد حسن عاقل منش رئیس کمیسیون گردشگری شورای رشت در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور مشاوران جلسه که همگی از صاحبان ایده در توسعه گردشگری هستند گفت: خبر ثبت ملی محله ساغریسازان رشت که با پیگیری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان انجام گرفت مایه خرسندی است.
وی توضیح داد: ساغریسازان قدیمی ترین محله رشت است و ساغر به نوعی چرم گفته میشد که از آن کفش می‌دوخته اند.
وی با ذکر اینکه شهرداری رشت در اقدامی هوشمندانه و فکرشده ' المان مرد کفاش' را در ورودی خیابان ساغریسازان طراحی کرده است اظهار کرد: اینکه در هر محله یک المان به تناسب فضا و نام محله ساخته شود اقدام خوبی است.
 
 وی همچنین از ایده راه اندازی موزه علم استان گیلان که پیشنهاد مدیریت بنیاد نخبگان است استقبال کرد و گفت: ایجاد فرصت های جدید برای افزایش اماکن گردشگری و بازیابی مکان‌های تاریخی مغفول مانده در محلات این شهر از رویکردهای مهم کمیسیون گردشگری است و از پیشنهادات سازنده در این راستا استقبال می‌کنیم.
عاقل‌منش به سند راهبردی ـ عملیاتی شهر و شهرداری رشت با چشم انداز ۲۰ ساله و اولین برنامه مصوب پنج ساله اشاره داشت : اصولا بدون داشتن برنامه عملیاتی کارها به شکل مطلوب پیش نخواهد رفت و امیدواریم سند راهبردی شهرداری رشت با حمایت و پشتیبانی های همه اعضای محترم شورا و با جدیت شهردار محترم و مدیران ارشد مدیریت شهری به سرانجام برسد.
 
امور فرهنگی و اجتماعی شهر به اندازه امور عمرانی دارای اهمیت است/
 
نادر حسینی عضو کمیسیون گردشگری شورای رشت نیز در این جلسه با بیان آنکه پرداختن به امور فرهنگی و اجتماعی و توسعه گردشگری به اندازه اجراهای عمرانی شهر دارای اهمیت است گفت: راهبری مباحث فرهنگی اجتماعی در دو قالب پیگیری می‌شود؛ یا تکالیف دولتی است که توسط استانداری و شوراهای مربوط به آن سیاستگذاری می‌شود و یا در قالب مدیریت شهری می‌گنجد که هر دو قالب برای اجرا به منابع و بودجه نیازمند است.
 
وی اضافه کرد: بهره گیری از حوزه سرمایه گذاری نیز راهکاری است که ظرفیت خوبی برای اجرای برنامه های توسعه شهری است و شوراها در این میان نقش محلل دارند و حمایتهای بهنگام آنان در تعاملات میان سازمانی و هموارسازی مسیر،  راهبری امور را موجب می‌شود.
وی تاکید کرد: مدیریت شهری رشت باید در اجراها همواره با نهادهای نظارتی و دستگاه‌هایی چون استانداری در ارتباط باشد و با تشکیل جلسات و در میان گذاشتن امور از آنان در اجرای برنامه ها خواستار حمایت شود.
حسینی تقسیم وظایف میان متولیان حوزه گردشگری را مهم شمرد و افزود: اگر تعاملات نباشد نمی‌توانیم طی پنج سال آینده طبق برنامه راهبردی پیش برویم.
 
انتخاب دو شخصیت گیلانی  تاثیرگذار ملی از سوی شورای عالی نخبگان کشور /
 
دکتر شیرینی رئیس بنیاد نخبگان گیلان با حضور در کمیسیون گردشگری از اعلام دو چهره تاثیرگذار گیلان در سطح ملی از سوی شورای عالی نخبگان کشور خبر داد و گفت: هر ساله به پیشنهاد بنیادهای نخبگان استانی شش شخصیت تاثیرگذار از استان‌های مختلف کشور از سوی شورای عالی نخبگان کشور معرفی می‌شوند که امسال از شش انتخاب این بنیاد ۲ چهره گیلانی برگزیده شده و این یک رویداد درخشان و مهم برای ماست.
 
وی با اشاره به آنکه در سال‌های ۱۴۰۱ دکتر درویزه و ۱۴۰۲ دکتر ابریشم چیان از سوی این بنیاد برگزیده شده بودند گفت دو شخصیت برگزیده گیلانی برای امسال دکتر پیروز،  نیکوکار گیلان و  مرحوم آرسن میناسیان هستند که مراسم تجلیل آنان را در ابعاد ملی در رشت برگزار خواهیم کرد.
وی در خصوص مراسم تجلیل آرسن میناسیان که احتمالا دی ماه برگزار خواهد شد گفت: امیدواریم حمایتهای مدیریت شهری رشت در برگزاری مطلوب این مراسم همراه بنیاد نخبگان گیلان باشد.
وی با این توضیح که بنیاد نخبگان گیلان سال ۸۹ در سطح کشور به شکل پیشرو در خانه ابریشمی رشت آغاز به کار کرد، گفت: رویکردهای بنیاد نخبگان فقط علمی نبوده و در بسیاری شاخه های عملی همچون کشاورزی، مدیریت پسماند ، محورهای سلامت و غیره مشغول به کار است و رویکرد ' تکریم و الگوسازی' این بنیاد که در سطح کشور در حال فعالیت است در قالب طرح شهید بهشتی  تعریف شده است.
 
وی وظایف بنیادهای نخبگان کشور را شناسایی معضلات ، توانمندسازی و کمک به اثربخشی نخبگان اعلام نمود.
وی گفت: تمرکز فعلی بنیاد نخبگان گیلان بر تولیدات محصول کشاورزی کیوی و در بعد فرهنگی بررسی نتایج مهاجرت ها به گیلان است و اینکه چگونه می‌توان از این مهاجرت‌ها آورده های نخبگانی را افزایش داد.
 
  دکتر شیرینی اعلام کرد: بنیاد نخبگان گیلان در رشت بدنبال تمهیدات برای راه اندازی موزه‌ی علم و فن‌آوری است.
 
 
تنوع موزه ها از مهمترین شاخصه های غنای فرهنگی شهر است/
 
آذرپور مشاور کمیسیون و نماینده اداره کل میراث و گردشگری گیلان با اظهار آنکه تنوع موزه ها به غنای فرهنگی جوامع می افزاید ، ایجاد موزه فن‌آوری در رشت را رویداد مهمی دانست که می‌تواند توجه جامعه علمی و دانشگاهی کشور را به رشت جلب نماید.
وی با این توضیح که صنایع دستی و بناهای تاریخی شهر نیز به نوبه خود خاستگاه حضور افراد خاص در رشت و گیلان خواهد بود گفت: همواره برای بازدید از خانه ابریشمی و برخی بناهای دیگر مراجعات داشته ایم که مقدور نبوده گفت: باید موزه ها را افزایش داد و مخاطبان تمامی حوزه ها را برخوردار از فضای مورد علاقه آنان نمود.
 
دارایی دیگر مشاور کمیسیون با ابراز آنکه خانه ابریشمی به لحاظ فضای زیبای داخلی و آینه کاری‌های شکننده برای ترددهای پرحجم مناسب نیست گفت: پیشنهاد بنده ساخت یک تئاتر در این فضاست که بتوان با نمایش آن تمامی فضای داخلی این خانه را به رویت علاقمندان رساند.
 
رشت نیازمند ایجاد یک موزه کودک است/
رضا صدفی مشاور این کمیسیون که از فعالان حوزه رشتگردی است گفت: به تازگی توری با حضور ۵۰ کودک برگزار کردم و مکانی جذاب که مخاطب ویژه آن کوکان باشد در رشت وجود نداشت و این تور نیز به روال دیگر تورهای رشتگردی برگزار شد.
 وی توصیه داشت: برای رشت که رویکردهای دوستدار کودک دارد ، ایجاد موزه کودک و مکانی جذاب ویژه کودکان لازم بنظر می‌رسد.
وی همچنین عنوان کرد: ایام نوروز بیشترین گردشگران در پنج روز اول سال وارد رشت می‌شوند اما بجز یکی دو موزه جای دیگری در آن روزها پذیرای میهمانان نیست.
وی گفت: وقتی اماکن گردشگری رشت سرچ می‌شود خانه ابریشمی از اولین مکان‌هایی است که معرفی می‌گردد اما بازدید همگانی ندارد و از میان ۱۱ موزه رشت بجز خانه میرزا و یک مکان دیگر جایی نیست که گردشگر بتواند به آن مراجعه کند.
 
تکمیل پروژه پیاده راه رشت/
 
 بلورچی مشاور دیگر کمیسیون نیز بحث توسعه درون‌ زای رشت را مورد توجه قرار داد و گفت : پروژه ساخت پیاده راه در صورت تکمیل به یک مجموعه عالی که بیانگر تاریخ رشت است مبدل میشود و فرهنگ مداری شهر رشت را به کمال نزدیک میکند و یک زون گردشگری مشخص به رشت خواهد داد.
 
بلورچی توضیح داد: امتداد پیاده راه می‌تواند از سبزه میدان به پیرسرا، استاد سرا و خانه میرزا برود و در ادامه از کبوترخانه ، محله سام و بازارچه پل رازی عبور کرده و به آرامستان سلیمانداراب منتهی گردد.
وی گفت : با این اجراها گردشگران یک رشتگردی معنادار و روایتی و دیداری خواهند داشت و رونق اقتصادی بازار تنها یکی از آورده های این اجرا برای رشت خواهد بود.
 
انتهای پیام/
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون گردشگری
  • کد خبر : 2034
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم