• تاریخ انتشار : 1403/05/02 - 20:50
  • تعداد بازدید : 246
  • تعداد بازدیدکننده : 234
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

ارائه آخرین وضعیت پروژه سرمایه گذاری 8 هزار میلیاردی گیل لند در کمیسیون بودجه شورای شهر رشت

یکصد و چهلمین جلسه کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت سه شنبه دوم مرداد ماه 1403 به ریاست سید شمس شفیعی و با حضور مجید عزیزی، محمدحسن عاقل منش و هادی رمضانی دیگر اعضای کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد.

 
 
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت، سید شمس شفیعی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای شهر رشت در ابتدای جلسه اظهار داشت: تاکید می کنم آقای شهردار به این موضوع توجه کنند که سه نرم افزار به صورت مستقل از هم کار می کند و در بحث کنترل پروژه، مالی و شهرسازی سه نرم افزار متفاوت فعال است و به یکدیگر متصل نیستند.
 
وی افزود: وقتی می خواهیم تفریغ بودجه و گزارش مالی داشته باشیم گزارش سازمان ها باید دستی وارد شود و استان اصفهان توسط سازمان فاوا نرم افزار جامع مالی طراحی کرده و همه موارد را در همان نرم افزار پوشش می دهد و همه موارد در همان دیده شده است و زیرسیستم های سازمان ها به همان متصل و امکان پایش دارد.
 
سید شمس شفیعی در ادامه خاطر نشان کرد: در پروژه های طرح میثاق از شهردار رشت تشکر می کنیم و این یک کار جمعی است که رضایت مردمی را در پی دارد اما انتظار داریم بازگشایی ها نیز به موازات دنبال شود و تملک ها در سال گذشته هزینه های کمتری داشتند و باید هرچه سریعتر به سرانجام برسند و برابر مصوبه شورا ملک های سرگل به سعدی امکان تهاتر نیز دارند و در این مسیر می توان با تهاتر ، تملک را انجام داد و باید بکوشیم تا دهه فجر بازگشایی مسیر سرگل به سعدی را به اتمام برسانیم.
 
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا تصریح کرد: شهرداری مجموعه ای از امور است و اگر در موردی به خوبی عمل نکند،  مجموعه شهرداری و شورا زیر سوال می رود و در طی سه ماه پیش رو باید سازماندهی مالی را انجام دهیم تا بتوانیم مساله وام و اوراق قرضه را نیز دنبال کنیم.
 
سید شمس شفیعی در پایان از بازگشایی مسیر لب آب به رودبارتان و اتمام عملیات آسفالت خبر داد و گفت: این مسیر از ابتدای رودبارتان به لب آب متصل می شود و آسفالت مسیر انجام شده و بازگشایی ها از اهمیت بیشتری نسبت به پل ها برخوردارند و رینگ دور شهری نیز اهمیت به مراتب بیشتری دارد.
 
مجید عزیزی نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت نیز بیان داشت: با مشورت اساتید دانشگاه، معتقدم پروژه های طرح میثاق نتیجه مثبت آنچنانی نخواهد داشت و با کنارگذر می توانستیم مشکلات ترافیک را رفع کنیم اما به تصمیمات شورایی احترام می گذارم ولی معتقدم با همین هزینه راهکارهای دیگری برای رفع مشکلات ترافیکی وجود داشت تا در برخی نقاط حجم ترافیک را کم کنیم و  بحث بنده پیرامون اولویت ها است.
 
وی افزود: در بحث تقاطع رودباری هیچ توجیهی وجود ندارد و تالاب عینک بعد از مدتها تعیین تکلیف شد و می توانستیم در آن نقطه درآمد پایدار ایجاد کنیم ، اما امروز تنها دغدغه ما این است که درآمد کسب کنیم و طرح میثاق را پیش ببریم و به همین علت ممکن است پول برای تالاب عینک به موقع تزریق نشده و پروژه طولانی شود.
 
عزیزی در پایان تصریح کرد: این پلها اگر بازگشایی شوند ترافیک را از نقطه ای به نقطه ای دیگر منتقل می کنند و حتی آثار منفی نیز خواهند داشت و ترافیک مسیرهای مختلف را بیشتر خواهند کرد.
 
ناصر عطایی رئیس سازمان سرمایه گذاری شهرداری رشت نیز در این جلسه تصریح کرد: این پروژه، در سال 1398 آغاز  و تحت عنوان پارک آبی شهر رشت مطرح شد و قرار بود بالاتر از میدان گیل جنب آرامستان اجرا شود و قرارداد آن نیز منعقد شد که حجم سرمایه گذاری دو هزار و صد میلیارد تومان بود و این پروژه به دلایل مختلف متوقف شد و در شهریور 1399 جلساتی با شهردار برگزار شد تا موضوع تعیین تکلیف شود و این سرمایه گذار را از دست ندهیم.
 
وی افزود: بر اساس مصوبه، مقرر شد بخشی در مسکن مهر و بخشی در خیابان پرستار اجرایی شود و این موضوع مشروط به نظر اداره حقوقی بود که نظریه اداره حقوقی اخذ شد و به شورای شهر وقت ارسال شد.
 
عطایی با اشاره به دیگر پیگیری های صورت گرفته خاطر نشان کرد: پروژه نیاز به مطالعات ترافیکی داشت و صدها جلسه تخصصی برگزار شد تا منجر به صدور مجوز شد و در ادامه مجوز پدافند غیرعامل را گرفتیم و پس از آن مجوز پیوست زیست محیطی نیز گرفته شد و نظریه بلامانع بودن آب منطقه ای و فرمانداری را نیز گرفتیم.
 
رئیس سازمان سرمایه گذاری شهرداری رشت در ادامه با بیان اینکه پس از اخذ تائیدیه ها، باید تائیدیه نهایی برای موافقت نامه صادر شود عنوان کرد: این پروژه در 23 طبقه تعریف شده است و یک طبقه همکف و دو طبقه زیرزمین است و با متراژ تقریبی 172 هزار متر مربع در نظر گرفته شده و همکف تا طبقه 3 تجاری، طبقات 4 و 5 پارکینگ طبقاتی، طبقه 6 سینما تئاتر گالری، طبقه 7 رستوران، طبقه 8 تالار اجتماعات و طبقات 9 تا 20 هتل است و در مجموع یکهزار و ۵۷۶ پارکینگ نیز در نظر گرفته شده است.
 
ناصر عطایی  با اعلام اینکه مبلغ عوارض بدون محاسبه تغییر کاربری عرصه پروژه گیل لند و بر اساس متراژهای اعلام شده حدود 6 هزار و 700 میلیارد ریال است اظهار داشت: همچنین ارزش افزوده با تغییر کاربری صورت گرفته حدود یکهزار میلیارد تومان بوده که به 1480 میلیارد تومان رسیده است.
 
سید شمس شفیعی ضمن قدردانی از زحمات رئیس سازمان سرمایه گذاری بیان داشت: بودجه شهرداری رشت 6 هزار میلیارد تومان است و ارزش پروژه گیل لند برای شهرداری رشت 8 هزار میلیارد تومان است که با زحمات و پیگیری های مهندس عطایی و مجموعه شهرداری به نتیجه رسیده است.
 
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا در ادامه خاطر نشان کرد: اینکه این پروژه برای حدود هزار نفر اشتغالزایی می کند اتفاق مبارکی است.
 
از استاندار می خواهیم با برگزاری جلسه، اجرای پروژه  گیل لند و فرصت اشتغالزایی را تسهیل کند
 
هادی رمضانی دیگر عضو کمیسیون بودجه شورا نیز اظهار داشت: عوامل تسهیل کننده در سرمایه گذاری به موانع تبدیل شده اند و باید بپرسیم کدام بحث میراثی در این زمین وجود دارد؟ و تمام ادارات در شهرها موظفند تسهیل کننده کار سرمایه گذار باشند.
 
وی افزود: متاسفانه در این استان این تسهیل و رفع موانع وجود ندارد و شهرداری و مدیریت شهری زمانی به موفقیت می رسد که سرمایه گذار را بتواند جذب کند و آقای استاندار باید در این مسائل کمک کند و اگر می خواهیم شهری آباد داشته باشیم لازمه کار این موارد است.
 
مجید عزیزی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه انتقاداتی از استاندار گیلان داشت و خاطر نشان کرد: همراهی استاندار را ندیده ایم و تا کنون یک بار آقای عباسی به شورای شهر رشت نیامده است.
 
وی تصریح کرد: تمام پروژه های بزرگ در رشت است و استاندار گیلان از پروژه های رشت که هیچ ارتباطی به دولت نداشته بازدید کرده است اما با اعضای شورا نشستی برگزار نمی کند تا از دغدغه ها مطلع و پیگیری کند.
 
انتهای پیام
 
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی
  • کد خبر : 1143
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم