• تاریخ انتشار : 1403/04/03 - 12:47
  • تعداد بازدید : 304
  • تعداد بازدیدکننده : 273
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

جلسه مشترک کمیسیون های بودجه، فرهنگی و توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت روز شنبه در ساختمان شورا برگزار شد.



سید شمس شفیعی رییس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا در ابتدای این جلسه اظهار داشت: سرنوشت هیچ قومی تغییر نمیکند مگر آنکه خودشان بخواهند. رهبر انقلاب توصیه کرده اند برای امنیت کشور، حضور حداکثری در انتخابات حائز اهمیت است. هر ۶ کاندیدا مورد اعتماد نظامند و باید بهترین گزینه را انتخاب کنیم.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: رشت شهری توریستی است و ورودی های شهر، وضعیت مناسبی ندارد. میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده بود آمادگی دارد مراکز اطلاعات گردشگری و سرویسهای بهداشتی در ورودی های شهر احداث کند. پس از چند رفت و برگشت، برنامه جامعی در این خصوص ارائه شده است.

شفیعی همچنین تصریح کرد: اگر بخواهیم عرصه ای را به مناقصه عمومی بگذاریم به دلیل امکان مشارکت عمومی بلامانع است اما گردشگری پیشنهاد مشارکت داده که در این شرایط از حالت مناقصه عمومی خارج خواهد شد.

رئیس کمیسیون برنامه،بودجه و حقوقی شورا ضمن موافقت با اجرای طرح مراکز اطلاع رسانی گردشگری اظهار امیدواری کرد این موضوع در کمیسیون تایید و به تصویب شورا برسد.

ناصر عطایی رئیس سازمان سرمایه گذاری شهرداری رشت نیز بیان داشت: روند و تشریفات سازمان مشخص است. اگر زمینی متعلق به شهرداری است و فعالیتی قرار است در آن تعریف شود میتواند در فراخوان رسمی شرکت کند.

وی افزود: در سنوات گذشته بر اساس شیوه نامه، اجازه ترک تشریفات داشتیم اما اکنون بر اساس لایحه درآمد پایدار عمل می کنیم که اشاره ای به ترک تشریفات نشده است.

عطایی تصریح کرد: در جلسه ای که در این زمینه داشتیم عرصه ای جهت استقرار کیوسک و خدمات نیاز داشتند که در سطح سرمایه گذاری محسوب نمی شود و متولی آن سازمان ساماندهی مشاغل شهری و میادین کشاورزی است.

محمد نعمت پور رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و میادین کشاورزی شهرداری رشت ضمن موافقت با کلیات موضوع، بیان داشت: در ۴ نقطه از اراضی شهری قصد دارند توسط بخش خصوصی خدماتی ارائه دهند. اگر شارع عام باشد مشمول قانون دکه هااست و ممنوع است. اگر مدیریت املاک زمینهایی غیر از شارع عام در اختیار داشته باشد بر اساس نامه شورا به شهرداری مجاز نیستیم بدون فراخوان و به صورت موردی از طریق سازمان به فردی واگذار کنیم.

وی افزود: اگر درخواست ماده ۲۷ بدهیم موافقت نخواهد شد. دو ممیزی دارد. یک مورد این است که کاری که واگذار می شود توسط مجموعه دیگری قابل ارائه نباشد و دوم اینکه زمان کافی برای برگزاری فراخوان وجود نداشته باشد. اگر این موضوع مشمول این دو مورد می شد می توانستیم از طریق سازمان درخواست ماده ۲۷ بدهیم و دفاع کنیم.

ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز عنوان کرد: ماندگاری مسافران در شهر رشت از یک شب به دو شب افزایش یافته است.

وی در خصوص طرح پیشنهادی سرمایه گذاری مطرح شده در این جلسه، افزود: بر اساس طرح، مغازه کوچکی در کنار سرویس بهداشتی و نمازخانه در نظر گرفته شده بود تا درآمدی نیز تعریف شود اما بحث نگهداری و مدت زمان بهره برداری حائز اهمیت است.

چوپانی سرمایه گذار طرح مراکز اطلاعات گردشگری تصریح کرد: این مراکز خدمات رسان هستند. اغلب مسافران می خواهند از اقامت بهره مند شوند و از جاذبه ها بازدید کنند. این وظیفه بر عهده این مراکز است تا راهنمایی کنند.

وی افزود: ورودی شهر فومن مراکز اطلاع رسانی به صورت سنتی دایر شده است. در شهر رشت این مراکز وظیفه ساماندهی مراکز اقامتی را نیز خواهند داشت. امروزه در این زمینه افرادی بدون ساماندهی مشغول فعالیت هستند.

چوپانی در ادامه گفت: یکی از دغدغه های مسافران در سفر به رشت کمبود سرویس های بهداشتی در ورودی های شهر است. اگر عرصه ها در اختیار میراث قرار گیرد مراکز اطلاعات گردشگری، سرویس بهداشتی و نمازخانه را راه اندازی خواهیم کرد.

چوپانی افزود: کلبه های مرکز اطلاعات گردشگری، متحرک و در ابعاد ۳ متر در ۴ متر در نظر گرفته شده است. در کنار آن سرویس بهداشتی و نمازخانه نیز به صورت عام المنفعه راه اندازی خواهد شد.

نادر حسینی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت ضمن تاکید بر اهمیت گردشگری خاطر نشان کرد: ضروری است زیرساخت های لازم در زمینه گردشگری را فراهم کنیم.

وی افزود: در اواخر سال گذشته لایحه ای از سوی شهردار در این خصوص ارسال شد و پس از بررسی در کمیسیونها در صحن شورا تصویب نشد. پس از آن طرحی از سوی شورا در زمینه راهنمای گردشگر ارائه شد. مورد دیگر اینکه صنایع دستی ما نیز در این طرح باید معرفی شود.

نادر حسینی در پایان با اشاره به موانع پیش رو جهت اجرای این موضوع، پیشنهاد داد: تفاهم نامه ای میان شهرداری و سازمان میراث فرهنگی می تواند تنظیم و امضا شود و در قالب تفاهم نامه این کار صورت بگیرد.

سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورا نیز ضمن موافقت با کلیات موضوع، تصریح کرد: نمیدانم چرا نزدیک به یک سال است خواسته های اصلی ما در این موضوع به نتیجه نمی رسد. اینکه طرح به چه شکل، در کجا و از چه نوع روابط قانونی باید اجرا شود مشخص است.

وی افزود: با اصل ماجرا مشکلی نداریم و ما هم معتقدیم رشت به راهنمای اطلاعات گردشگر نیاز دارد اما وقتی قرار است شهرداری زمینی را در اختیار قرار دهد باید از طریق سازمان سرمایه گذاری به نتیجه برسد و قدرالسهم ما مشخص شود.

رضویان خاطر نشان کرد: در طرح مصوب شده در شورا نیز آمده است هر سرمایه گذاری بخواهد مرکز اطلاعات گردشگر راه اندازی کند باید با مراجعه به سازمان سرمایه گذاری این کار انجام شود تا اعتبار قانونی داشته باشد.

محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی عزمش را برای استقرار این مراکز اطلاعات گردشگر جزم کرده است و شهرداری نیز وظیفه دارد در این راستا کمک کند.

وی افزود: متاسفانه سالها از ظرفیت های گردشگری رشت غافل بوده ایم و مسافران بسیاری از جاذبه های رشت را نمی شناسند و همین عاملی است که ماندگاری کوتاه مدتی داشته باشند.

کارگرنیا در ادامه بیان داشت: ظاهرا قرار بر این است علاوه بر مراکز اطلاعات گردشگری، سرویس بهداشتی و نمازخانه نیز در این طرح دیده شود. از لحاظ سرویس بهداشتی بسیار ضعیف بوده ایم.
پیاده راه فرهنگی در مرکز شهر از سرویس بهداشتی محروم بود که البته پیگیری و سرویس بهداشتی مناسبی در آن محدوده ساخته شد.

رئیس شورا افزود: سه کمیسیون، زمین های مناسب برای اجرای این طرح را پیگیری کنند و نتیجه را به شهردار اعلام کنیم تا بعد از ارسال لایحه فرصت سوزی نشود و سریعتر به سرانجام برسانیم.

محمد حسن عاقل منش: عزم جدی شورا و شهرداری رشت بر تحقق اتفاق مهم در عرصه گردشگری با جانمایی واستقرار کیوسک های گردشگری جهت ارایه خدمات به مسافران

در ادامه جلسه محمد حسن عاقل منش عضو شورای اسلامی شهر رشت در خصوص لایحه مربوط به استقرار کیوسک های راهنمای گردشگری در مبادی ورودی شهر گفت:

در گذشته در مدخل ورودی رشت در ایام عید و تعطیلات تابستانی،  نمایشگاه های موقت صنایع دستی راه اندازی می گردید و در کنار آن نیز واحدی بعنوان راهنمای گردشگری به ارایه راهنمایی، مشاوره و خدمات به مسافران می پرداخت.

وی در ادامه افزود: ما در مداخل ورودی شهر رشت سرویس بهداشتی نداریم و از سوی دیگر نیاز به فضایی مناسب،  برای نمازخانه داریم تا مسافران به ویژه مسافران نوروزی و تابستانی با توجه به ارتقای رتبه گردشگری استان، خلایی را در این حوزه ها مشاهد نکنند.

عاقل منش در بخش دیگری از صحبتهایش گفت:  در این بین سرمایه گذار حق دارد تا از سرمایه گذاریش منفعت برده و از عواید آن نیز منتفع شود اما عقد چنین قراردادهایی می باید به گونه ای باشد که مانند گذشته شهرداری رشت بدلیل عقد قراردادهای غیرکارشناسانه مجموعه مدیریت شهری را، متحمل خسران و زیان نکرده  و قرارداد منعقده برای طرفین مثمر باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: در این خصوص می توانیم از نظرات و پیشنهادات سازنده کارشناسان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی استفاده کنیم و برای داشتن مکانی مناسب برای استقرارکیوسک های گردشگری نیز از نظرات کارشناسان واحد املاک و حقوقی بهره مند گردیم.

این عضو شورای اسلامی شهر رشت در بخش پایانی صحبتهایش گفت: عزم جدی شورا و شهرداری رشت بر تحقق این اتفاق مهم در عرصه گردشگری و ارایه خدمات به مسافران و هم میهنان در استان مسافر خیز گیلان و شهر رشت است اما در خصوص کم و کیف اجرای آن، می شود با بررسی های دقیق و پیشنهادات مدققانه و کارشناسانه ی دوستان در حوزه های مرتبط به گونه ای اقدام گردد که پس از انعقاد قرارداد مشکلی برای ذینفعان بوجود نیاید.

  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون فرهنگی و اجتماعی,کمیسیون توسعه پایدار,کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی
  • کد خبر : 952
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم