• تاریخ انتشار : 1403/10/12 - 18:06
  • تعداد بازدید : 94
  • تعداد بازدیدکننده : 82
  • زمان مطالعه : 16 دقیقه
در کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت مطرح شد؛

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت گفت: از دولت تقاضا داریم برای رفع مشکل پسماند برنامه منسجمی ارائه کند تا این مشکل پس از سالها برطرف شود.

دولت مشکل پسماند رشت را حل کند /تاکید بر ثبت ملی اولین های شهر رشت و ساخت سردیس مفاخر / ضرورت فضاسازی مناسب شهر رشت پیش از فرا رسیدن عید نوروز/ برگزاری مجمع مشترک روسای شوراهای اسلامی و شهرداران کلانشهرهای کشور انسجامی برای پیگیری مطالبات شهری

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، محمدحسن عاقل منش رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت  در ابتدای این جلسه ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز رشت تصریح کرد: امیدوارم با توجه به توانمندی های بالقوه و بالفعل شهر و جوانان و بزرگان رشت، بتوانیم این شهر را به جایگاه واقعی خود برسانیم.

وی با بیان اینکه رشت روزگاری شهر اولین ها بود خاطرنشان کرد: با وجود تمام تلاش ها هنوز نتوانسته ایم رشت را به جایگاه واقعی خود بازگردانیم و انتظار می رود با بهره مندی از ظرفیت و مشارکت متخصصان و فرهیختگان حوزه های مختلف و همه شهروندان عزیز نسبت به ارتقای جایگاه رشت اقدام شود.

عاقل منش ادامه داد: دو اجلاسیه به طور همزمان در شهر رشت برگزار شد و رشت برای نخستین بار به طور همزمان اجلاسیه روسای شوراهای اسلامی و اجلاسیه شهرداران کلان شهرها و مراکز استان ها را برگزار کرد و خواسته های مسئولین شهری و استانی با انسجامی مناسب بیان شد.

وی اظهار داشت: استاندار گیلان، فرماندار رشت، رئیس مجمع نمایندگان و سه نماینده شهرستان رشت، رئیس شورا و شهردار رشت و همچنین میهمانان کشوری درارتباط با مشکلات شهر رشت به ویژه معضل زباله و زباله سوز در سراوان همگی معتقد بودند باید این مشکل با نگاه ملی رفع شود و دولت در این خصوص برنامه مدون و منسجمی داشته باشد و خوشبختانه دکتر دبیری معاون رئیس جمهور نیز در این اجلاسیه حضور داشتند و بر این مطالبه صحه گذاشتند و تاکنون چنین انسجامی را برای مطالبات یک شهر به طور همزمان ندیده بودیم.

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به هم نوایی مدیران برای رفع مشکلات مدیریت پسماند رشت، گفت: امیدوارم صدای مردم و مدیران استان به گوش رئیس جمهور محترم برسد. با توجه به میزان گردشگری که به این شهر می آید رفع این مشکل خواسته همه مردم عزیز ایران است و دولت برای ایران مشکل پسماند رشت را با نگاه ملی حل کند.

وی افزود: رویداد محور بودن یکی از شیوه های جذب گردشگر است. با رویداد هفته رشت اکثر هتل ها و مهمانپذیرها تکمیل بود و با رویدادهای مناسب می توانیم نسبت به جذب گردشگر اقدام کنیم و به طور همزمان تورهای متعدد گردشگری در رشت برگزار شود.

محمدحسن عاقل منش با تاکید بر اینکه بیشترین جذب گردشگران رشت در نوروز رقم خواهد خورد، بیان داشت: در این راستا باید در هفته های آینده الزاماتی برای شهرداری رشت تعریف شود تا زیرساخت های مناسبی فراهم شود و نسبت به سال گذشته کمبودها و مشکلات کمتری داشته باشیم. به همین منظور باید معایب و کاستی های سال گذشته بررسی شود و با کمک دیگر نهادهای مرتبط بتوانیم فضاهای مناسبی را با نگاه فعالان عرصه گردشگری آماده کنیم.

رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت در خصوص ترمینال ها، فرودگاه، ناوگان حمل و نقل عمومی و همچنین ورودی های شهر رشت، گفت: موضوعاتی از این قبیل در گذشته بسیار مورد توجه گردشگران بوده است. در زمینه پارک ها و اماکن گردشگری، تبلیغات شهری و بروشورهایی که چاپ خواهد شد نیز باید توجه ویژه ای وجود داشته باشد.

عاقل منش با اشاره به اینکه در محوطه ترمینال آلمان های مناسب ، دیواره نگاری ، استند و بیلبورد برای معرفی شهر رشت وجود ندارد اذعان داشت: پیشنهادات مناسبی در این زمینه وجود دارد و انتظار می رود دراین مدت کوتاه باقیمانده روابط عمومی شهرداری و سازمان سبما منظر و فضای سبز شهرداری برای پایانه مسافربری و دیگر اماکن عمومی و پرتردد این شهر انجام دهند .

هادی رمضانی دیگر عضو کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز ضمن تبریک روز رشت، تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن سال نو، ضرورت دارد تمامی نهادهای دست اندرکار در این زمینه اقدامات مناسبی را در دستور کار قرار دهند. امسال شاهد تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز هستیم.

وی افزود: چندین بار در خصوص این موضوعات به شهردار رشت تذکر دادیم اما توجه کافی به برخی مسائل ندارد. وقتی بودجه ای تصویب می کنیم انتظار می رود تخصیص داده شود. اگر قرار است این اتفاق رخ ندهد این صحبت ها خروجی و سرانجام مناسبی نخواهد داشت. وقتی در موضوعی 60 میلیارد تومان مصوب می شود و 4 میلیارد تومان تخصیص پیدا می کند چطور انتظار داریم فضاسازی شهری مناسبی وجود داشته باشد؟ اگر قرار است نام شهردار در این شهر باقی بماند باید در حوزه زیباسازی شهری نیز اقدامات ماندگاری انجام دهد.

رمضانی همچنین با اشاره به مشکلات پایانه رشت، اظهار داشت: باید از تجارب شهرهایی مثل تبریز در زمینه تامین امنیت و حضور نیروی انتظامی در پایانه استفاده کنیم. در بودجه 1404 نیز باید مساله محصور شدن پایانه دیده شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر رشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هزینه های جانبی بالای شهرداری رشت، تاکید کرد: باید برخی هزینه های جانبی کنار گذاشته شود و به وظایف اصلی مدیریت شهری بیشتر پرداخته شود.

رضا عاشری دیگر عضو کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز عنوان کرد: نیاز به رعایت کلیاتی در مجموعه مدیریت شهری وجود دارد که تا زمانی که این کلیات رعایت نشود انجام جزییات نتیجه بخش نیست. به جای پرداختن به کارهای روبنایی، مدیریت شهری باید به کارهای زیربنایی بپردازد.

وی افزود: موضوعاتی به طور گسترده وجود دارد که نیاز دارد در جلسه ای جداگانه به تشریح این موارد بپردازیم و نیاز به زمان بیشتری برای پرداختن به این موضوعات وجود دارد.

عاشری با اشاره به احداث پیاده راه افزود: در زمان حضور دکتر ثابت قدم در راس شهرداری رشت تاکید داشتیم که ابتدا باید موارد زیرساختی نظیر مسیرهای جایگزین و پارکینگ احداث شود در غیراینصورت پس از احداث پیاده راه، بسیاری از موضوعات انجام نخواهد شد. پیاده راه اقدام مناسبی بود اما در کنار آن اقدامات زیربنایی دیگری نیز ضرورت داشت.

عضو کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت همچنین اذعان داشت: در زمینه گردشگری نیز بسیاری از اقدامات زیربنایی انجام نشده است و تا زمانی که این موارد انجام نشود، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

پرهام کاوه گر رئیس اداره پایانه های مسافربری سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت نیز اظهار داشت: ترمینال گیل از سال 1372 به عنوان تنها پایانه شاخص شهر رشت راه اندازی شده است که مالکیت آن در دست شهرداری است. سایر پایانه ها در مالکیت شهرداری نیست. توسعه و تجهیز این پایانه بر عهده شهرداری است. در ترمینال گیل 22 شرکت مسافربری مشغول فعالیت هستند و امکاناتی شامل نمازخانه، سه سرویس بهداشتی، استراحتگاه رانندگان و اتاق مادر و کودک وجود دارد.

وی افزود: یکی از مشکلات پایانه گیل، عدم محصور بودن ترمینال و فقدان پلیس پایانه است. در گذشته فضایی به عوامل نیروی انتظامی اختصاص داده شده بود و امنیت ترمینال تامین می شد اما امروز این موضوع منجر به برخی درگیری ها در پایانه شده است و در همین راستا مکاتبات و پیگیری هایی را انجام داده ایم.

کاوه گر همچنین بیان داشت: پیشنهاداتی نیز در زمینه ارتقای سطح امنیت پایانه وجود داشت از جمله اینکه غرفه های تجاری از ورودی تا خروجی ترمینال در نظر گرفته شود که ضمن محصور شدن پایانه، امنیت آن ارتقا یابد و درآمد پایدار نیز ایجاد کند.

رئیس اداره پایانه های مسافربری سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت ضمن تشریح بخشی از اقدامات انجام شده در پایانه گیل از جمله نقاشی دیواری مفاخر رشت، افزود: یکی از کمبودهای ترمینال، فقدان المان بومی محلی برای معرفی رشت است.

رضا ویسی نیز در ادامه عنوان کرد: تقارن ماه مبارک رمضان با ایام نوروز، نحوه تعریف المان ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و همکاران شهرداری ثابت کرده اند که اقدامات مناسبی را می توانند در این زمینه برای نمایش فرهنگ و هنر این شهر انجام دهند.

مشاور شهرسازی شهردار رشت افزود: نیاز به حمایت از سازمان فرهنگی و همچنین سازمان سیما منظر برای انجام اینگونه اقدامات وجود دارد. شهر رشت پیشینه فرهنگی مناسبی دارد. دیگر شهرها بر معرفی پیشینه فرهنگی خود توجه ویژه ای دارند. در راستای برندسازی شهررشت باید ویژگی های فرهنگی شهر رشت را در قالب المان به خوبی نمایش داد. شهر خلاق خوراک نیز ویژگی منحصر به فردی است که باید در المان ها دیده شود.

علیرضا حسنی رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری رشت نیز در بخش دیگری از این جلسه بیان داشت: با توجه به مناسبت های پیش رو و دهه مبارک فجر آنچه از سازمان سیما منظر انتظار می رود فضاسازی محیطی، نورپردازی سطح شهر، واتربند های متناسب با مناسبت ها، نصب المان های موقت، طراحی و نصب جایگاه مراسم 22 بهمن است.

وی افزود: برای نخستین بار یک کمیته مشورتی راه اندازی شده است. همچنین کمیته های مختلفی نظیر المان، دیوارنگاری و نورپردازی برای بهره مندی از نظرات صاحبنظران هر حوزه و اساتید مطرح را تشکیل داده ایم.

حسنی در مورد ورودی های شهر رشت، افزود: برای انجام اقدامات ماندگار، پیگیری های لازم در حال انجام است تا طی امسال و سال آینده وضعیت ورودی های شهر رشت ارتقا یابد.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار گذر فرهنگ در شهر رشت راه اندازی خواهد شد گفت: در زمینه المان ها، نیز المان هایی در سطح شهر نصب خواهد شد. گل کاری های متفاوت، دیوار نگاری، نصب گوزن های توپیاری شده، ورکشاپ رنگ آمیزی ماهی قرمز، سازه های نوری و خورشیدی، لوستر شهری، رونمایی از درختان نوری 8 متری، نورپردازی درختی در سبزه میدان و گلسار و رونمایی از وجه تسمیه محلات از دیگر اقدامات سازمان سیما منظر خواهد بود. ضمن اینکه متناسب با ایام پیش رو نیز برنامه های مختلفی برنامه های مختلف در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری رشت در پایان خواستار انجام اقداماتی نظیر رنگ آمیزی جداول پیش از سال نو شد و اظهار داشت: از اواخر سال این موضوع باید انجام شود تا با ورود گردشگران فضای مناسب تری در سطح شهر وجود داشته باشد.

علیرضا حسنی همچنین در بخش پایانی سخنان خود گفت: آمادگی برگزاری جلسات با تورلیدرها نیز وجود دارد تا موارد مدنظر این عزیزان پیگیری شود. ضمن اینکه در موضوع پیاده راه نیز المان های جدیدی نصب شده است و از این پس نیز نصب خواهند شد. در زمینه المان های نوروزی و دیوارنگاری ها نیز نظرات اعضای کمیسیون و متخصصین این حوزه را مدنظر قرار خواهیم داد.

رضا صدفی مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت، عنوان کرد: یکی از اقدامات مناسب در شب یلدا، حضور گاری ها با انار سرخ بود. البته صبح اثری از این انارها نبود. به همین شکل زمانی که گل کاری انجام می شود بسیار سریع از بین می روند. در این زمینه باید فرهنگ سازی بیشتری صورت بگیرد. المان های فرهنگی موجود در پیاده راه که معرفی مشاغل رشت را انجام می دهند در سال 94 نصب شده اند و همچنان گردشگران بسیاری با این المان ها عکس یادگاری می گیرند. نیاز است بیش از این در پیاده راه فرهنگی المان های اینچنینی نصب شود. در خصوص سردیس و یا دیوار نگاری های مفاخر باید علاوه بر اسم افراد، معرفی مناسبی نیز صورت بگیرد.

وی افزود: به رشت به عنوان شهر اولین ها افتخار می کنیم اما هیچکدام از اولین های مربوط به رشت در کشور ثبت نشده است. در خصوص شهر خلاق خوراک نیز می توانیم المان هایی در این زمینه داشته باشیم. المان هایی در خصوص رشتی دوزی و دیگر صنایع دستی نیز ضرورت دارد. در مورد آرامگاه دکتر حشمت نیز باید حریمی تعریف شود. متاسفانه این آرامگاه به پارکینگ موتور تبدیل شده است. در آرامگاه میرزا کوچک خان، نیاز به نصب نیمکت های جدیدی وجود دارد به این علت که در حال حاضر افراد محلی در اطراف آرامگاه می نشینند و گردشگران نیز نمی توانند به درستی از این فضا استفاده کنند و یا عکسی به یادگار ثبت کنند.

خانم کازرانی دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت اظهار داشت: یکی از مشکلات پیاده راه، عدم وجود تابلوی راهنما به سمت بازار بزرگ رشت است. همچنین درخت های هیرکانی، مخصوص استان گیلان و شهر رشت و همین اقلیم است و پیشنهاد می شود در پارک های سطح شهر این نوع درختان با کمک کارشناسان کاشته شوند. در خصوص میدان های کوچک تازه تاسیس نیز باید المان های مناسبی تعریف شوند و در خصوص المان ها نیز توضیحات و اطلاعاتی در مجاورت آن وجود داشته باشد.

حمیدرضا آذرپور دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت، با اشاره به روز رشت و اقدامات مدیریت شهری، بیان داشت: در بحث روز رشت، برگزاری اینگونه رویدادها از یک سو بر روحیه مردم اثرگذار است و از سوی دیگر می تواند داشته های تاریخی را به نسل جدید انتقال دهد.

وی افزود: در زمینه فضاسازی شهری و ارتقای زیرساخت ها برای نوروز از همین امروز باید اقدام کنیم. شالکو مسجدی دارد که ظرفیت بسیار خوبی برای نصب چادر و کمپینگ مسافران را دارد. اگر اینگونه نقاط شناسایی شوند می توانیم نسبت به ساماندهی مسافران به طرز مطلوب تری اقدام کنیم. ارتقای حمل و نقل عمومی نیز اثرات بسیار مطلوبی بر مدیریت ترافیک شهر خواهد داشت.

آذرپور در ادامه با اشاره به راه اندازی ایرلاین جدید دررشت، گفت: این اقدامات اثرات مطلوبی بر توسعه رشت و جذب گردشگر خواهند داشت.

مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت، با تاکید بر ضرورت استقرار راهنمایان گردشگری در برخی نقاط شهر رشت به ویژه در ترمینال، اظهار داشت: در این زمینه باید از متخصصین این حوزه بهره برد تا نسبت به معرفی ظرفیت های فرهنگی و گردشگری رشت اقدام کنند.

مازیار دارایی دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز با بیان اینکه گردشگری در حال حاضر برای رشت زیان ده شده است، گفت: گردشگری باید برای شهرداری درآمدزایی داشته باشد اما ما به نحوی برنامه ریزی می کنیم که برای شهرداری هزینه دارد و این فرم گردشگری در دنیا منسوخ شده است و به همین علت برخی شهرها در اروپا حتی گردشگری خود را محدود کرده اند. به همین علت پیشنهاد راه اندازی کمیته تخصصی برای درآمدزایی از حوزه گردشگری را دارم تا بدانیم از چه مسیرهایی می توانیم از گردشگری درآمدزایی داشته باشیم.

وی افزود: رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی معرفی شده است اما نمی دانیم پیش از این اتفاق چند نفر فعال حوزه خوراک به صورت بیمه شده فعال بوده اند و امروز چه تعداد بیمه شده از فعالین حوزه خوراک فعالیت دارند.

دارایی همچنین تصریح کرد: سرانه فضای سبز شهر رشت از تهران کمتر است و این زیبنده شهر رشت نیست. رشت با ادامه این روند تبدیل به یک شهر بیابانی می شود و دیگر اثری از فضای سبز مناسب شهری دیده نمی شود. اگر در زمینه فضای سبز اقدامات مناسبی صورت نگیرد با پدیده ریزگردها مواجه خواهیم شد. این ریزگردها به گیلان رسیده اند و انتظار داریم درختان بومی بیشتر کاشته شوند.

مازیار دارایی در ادامه گفت: در شهر رشت از سلول های خورشیدی به علت بارندگی زیاد استفاده نمی کنیم. در صورتی که در زمینه نورپردازی شهری می توانیم از لامپ های کم مصرف و سلول های خورشیدی استفاده کنیم.

مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت در پایان خواستار توجه به خانه های قدیمی رشت در بودجه 1404 شد و خاطرنشان کرد: انتظار داریم چند مورد از خانه های قدیمی رشت برای احیا و سرمایه گذاری در بودجه سال آینده دیده شوند.

سید مهدی میرصالحی دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز عنوان کرد: بحث شهر اولین ها یک مساله چالش برانگیز است. ثبت و ضبط اولین ها با ارائه مدارک و مستندات از اهمیت ویژه برخوردار است. هر یک از شهرها با دلایل خودشان در زمینه های مختلف مدعی اولین بودن هستند و ثبت و ضبط این موارد حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر ضرورت ثبت تصاویر دیوارنگاری ها، المان ها و سردیس ها خاطرنشان کرد: بعد از گذشت چندسال اثری از این موارد باقی نخواهد ماند و اینگونه موارد باید ثبت شوند. در گذر زمان برخی موارد ارزشمند خواهند شد و ثبت این موارد می تواند از هریک از آنها یک اثر تاریخی به جا بگذارد.

محمدرضا علیزاده دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت اظهار داشت: با توجه به تجربیات مدیریت شهری رشت، پیشنهاد می شود برای معرفی المان ها، از طریق شیوه هوشمندسازی و QR کد این اقدام انجام شود.

وی با اشاره به محدودیت های بودجه سازمان های سیما منظر و فرهنگی شهرداری رشت، افزود: برای ساخت سردیس ها و المان مفاخر شهر رشت پیشنهاد می شود بودجه جداگانه ای در بودجه سال آینده دیده شود. اگر این اقدام انجام نشود مفاخر ما نیز به نام دیگر شهرها ثبت خواهد شد.

لاله طالبی معاون سازمان سیما منظر شهرداری رشت نیز با اشاره به زحمات علیرضا حسنی به عنوان رئیس کارگروه تخصصی انتخاب روز رشت، بیان داشت: طی سالیان گذشته، کمترین قدردانی از این زحمات انجام شده است.

وی افزود: هوشمندسازی المان و پرهیز از المان های تکراری در نوروز، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با نورپردازی های صورت گرفته در رشت مسیر درستی در پیش گرفته شده است اما برخی موارد نیز نیازمند حضور تیم آکادمیک و همچنین هنرمندان در کنار مدیریت شهری و سازمان است.

در بخش دیگری از این جلسه همچنین طبق روال جلسات گذشته کمیسیون گردشگری از یکی از فعالان حوزه گردشگری تقدیر به عمل آمد و از زحمات روزبه خلیق قدردانی شد.

روزبه خلیق در ادامه اظهار داشت: در راستای پیشنهادات مطرح شده، المان ایستگاه راه آهن می تواند المان مناسبی باشد. همچنین علاوه بر نصب، جمع آوری برخی تابلوهای راهنمای گردشگری نیز ضرورت دارد.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به تعریف مسیرهای تورهای گروهی رشتگردی وجود دارد تا از حواشی آن جلوگیری شود افزود: همچنین برای برگزاری تور کودکان، برخی پارکها امکان ورود کالسکه کودکان را ندارند. صندلی مناسب قد کودکان در پیاده راه و پارکها وجود ندارد. در شهر رشت به عنوان شهر دوستدار کودک باید به این موارد توجه شود. ضمن اینکه نبود دیواره های کوتاه سنگ نوردی در پارکهای شهر رشت نیز از جمله کمبودهای پارکها است.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2598
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم