• تاریخ انتشار : 1402/11/20 - 10:01
  • تعداد بازدید : 125
  • تعداد بازدیدکننده : 121
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

بررسی بودجه چهار سازمان در کمیسیون بهداشت / راه اندازی بازارچه مسکن مهر در سال آینده / تاکید بر نگاه واقع بینانه در بودجه سازمان ها و ارائه خدمات مطلوب

 
هشتاد و هفتمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری ظهر امروز به ریاست حسن کریمی کرنق و با حضور مجید عزیزی و مسعود عباس نژاد دیگر اعضای کمیسیون و مدیران مربوطه با محوریت بررسی بودجه ۱۴۰۳ چهار سازمان مدیریت پسماند، آتش نشانی، ساماندهی مشاغل شهری و آرامستان ها برگزار شد.
 
علی مقصودی در ابتدای جلسه در خصوص بودجه سال آینده سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت بیان داشت: هزینه های پیش بینی شده در سال ۱۴۰۳، ۱۵۸ میلیارد تومان خواهد بود. اکثر ردیف بودجه های موجود که در شهرداری مرکز به صورت پراکنده دیده شده بود در سال آینده به صورت متمرکز در سازمان دیده شده و در بودجه کلان شهرداری تغییر خاصی ایجاد نشده است.
 رئیس سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت در تشریح هزینه های سازمان، عنوان کرد: هزینه های مربوط به دفنگاه سراوان، کودآلی، ایستگاه های پمپاژ، ایستگاه موقت تخلیه زباله در لاکان، زباله سوز، تصفیه خانه شیرابه، خرید و ترمیم سطل های زباله، ایجاد لندفیل جدید، انتقال زباله از رمپ میانی به دفنگاه سراوان و بهسازی لندفیل، تعمیر ماشین آلات و... از جمله این موارد است.
وی افزود: پیشنهاد داده بودیم قراردادهای رفت و روب نیز در سازمان دیده شود اما عنوان ردیف در اختیار سازمان قرار نگرفت. این موضوعات در نهایت منجر به این خواهد شد سازمان موظف به پاسخگویی مواردی باشد که ردیف بودجه آن در اختیار سازمان نیست.
  مقصودی خاطر نشان کرد: ۲۲ عنوان کار و پروژه با برآورد تقریبی ۵۶۳ میلیارد تومان برای سال آینده را به ۱۵۸ میلیارد تومان کاهش دادیم. به دنبال اتمام کارهای نیمه تمام بودیم اما با استراتژی کاهش هزینه ها به این مبلغ رسیدیم. به عنوان مثال در خصوص زباله سوز تصمیم بر این شد که به دنبال بودجه دولتی برویم و عدد پیشنهادی خود را به شدت کاهش دادیم.
 
اعضای کمیسیون بهداشت با مباحث مطرح شده از سوی رئیس سازمان موافق بودند و نظر اعضا بر تجمیع ردیف های درآمدی مرتبط در سازمان پسماند بود.
 
شهرام مومنی در ادامه جلسه در خصوص بودجه سازمان آتش نشانی بیان داشت: بودجه سازمان در سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان بود. درآمد ۹ ماهه ۱۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و هزینه کرد سازمان ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است. ۲ دستگاه خودروی نیمه سنگین ۶ تن نیز با استفاده از ردیف بودجه ای طبق ماده ۱۴ با ترک تشریفات خریداری خواهیم کرد. اقدامات اولیه نیز انجام شده است. برای سال آینده نیز خرید ۵ دستگاه خودروی سواری شاسی پیش بینی شده است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت در خصوص بودجه سال آینده عنوان کرد: در بودجه ۱۴۰۳ در بخش درآمدی ۴۵ میلیارد تومان و در بخش هزینه ای ۵۱ میلیارد تومان پیش بینی شده است که ۳۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیارد تومان عمرانی خواهد بود.
مومنی با اشاره به مباحث حائز اهمیت برای سازمان آتش نشانی، گفت: خرید ماشین آلات ۱۵ میلیارد تومان، بازسازی خودروها ۱۳ میلیارد تومان و خرید تجهیزات و البسه ۵ میلیارد تومان در بودجه سال آینده دیده شده است.
وی با اشاره به هزینه های بالای این سازمان اعلام کرد: ظرفیت بودجه ما محدود است و امکان خرید تجهیزات به روز را نداریم. درخواست داریم درآمد سازمان از سوی شهرداری به این سازمان برگردد تا بتوانیم مسائل را مدیریت کنیم.
 
حسن کریمی کرنق با تاکید بر ضرورت خرید تجهیزات و البسه آتش نشانی بیان داشت: خرید ماشین آلات و تجهیزات در بودجه سال آینده باید به طور ویژه دیده شود.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با اعلام اینکه لباس آتش نشانان قدیمی شده و نیاز به خرید البسه نو وجود دارد، افزود: وضعیت فعلی برای رشت خجالت آور است.
 
 
معصومه خانزاده مدیر برنامه و بودجه شهرداری رشت با اعلام اینکه درآمد سازمان های آتش نشانی و حمل و نقل به همین سازمان ها تخصیص می یابد اما مشکل اینجاست که بخشی از درآمدها توسط سازمان و بخشی دیگر توسط مناطق وصول می شود. بر اساس ضوابط بخشنامه بودجه نیز این اتفاق باید رخ دهد. اگر در چندین ماه این درآمدها در همان محل هزینه نشود تا پایان سال شهرداری ها موظفند در همان محل هزینه نمایند.
 
مجید عزیزی نیز در ادامه جلسه تاکید کرد: این موضوع باید در الزامات آورده شود. سوال ما این است چرا شهرداری به موقع درآمد این دو سازمان را به آنها برنگردانده است. احتمالا کوتاهی در این زمینه صورت گرفته است. وقتی در کمیسیون ها و صحن شورا بر موضوعی تاکید می شود باید انجام شود. اگر انجام نشود شورا باید به عنوان تخلف بررسی کند. شاید شیطنتی در این زمینه صورت گرفته باشد. دستگاه ناظر شورا است و ما باید از حق این دو سازمان دفاع کنیم. نمی خواهیم سازمانی مثل آتش نشانی در خدمات رسانی دچار چالش شود. در بحث ارائه خدمات به شهروندان با هیچکس تعارف نداریم.
عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری تصریح کرد: در خدمات رسانی به شهروندان هرآنچه از دست شورا بر می آید انجام خواهیم داد و کوتاهی نخواهیم کرد. اگر ساختمانی دچار حریق شود و نتوانیم خدمات مطلوبی ارائه دهیم باید پاسخگوی مردم و دیگر دستگاه ها باشیم. وظیفه داریم در راستای خدمات به شهروندان به این مسائل توجه کنیم.
  وی افزود: زمانی که بودجه ای به سازمانی تحمیل می شود و نگاه واقع بینانه وجود ندارد نتیجه آن عدم تحقق بودجه می شود. علت اینکه طی ۹ ماه ۵۰ درصد بودجه آتش نشانی محقق شده همین است. نباید آنقدر به سازمان آتش نشانی فشار بیاوریم که تمرکز سازمان ازخدمات رسانی دور شود و به سمت درآمدزایی برود. پیشنهاد بنده کاهش بودجه سازمان آتش نشانی و افزایش ردیف های مرتبط در مناطق است.
 
محمد نعمت پور نیز با اعلام اینکه بودجه ۱۴۰۲ سازمان ساماندهی مشاغل شهری معادل ۲۰ میلیارد تومان بوده است افزود: تا نیمه ماه گذشته ۷۳ درصد تحقق بودجه داشته ایم. در بخش جاری از ۸۲۷ میلیون تومان حدود ۳۴۵ میلیون تومان هزینه کرده ایم. با توجه به وضعیت شهرداری نگاهمان صرفه جویی بوده است. در حوزه عمرانی از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرده ایم. اما علت این بوده که زمینی در اختیار ما نبوده تا بازارچه های الگویی ایجاد کنیم. به همین دلیل به سمت بازارچه های مشارکتی و بخش خصوصی رفتیم.
  رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری در راستای افزایش درآمد سازمان در سال آینده، با اشاره به عدم افزایش محسوس قیمت دکه ها در سالیان گذشته عنوان کرد: ما با افزایش یکباره قیمت دکه ها متهم خواهیم شد اما می توانیم در چند مرحله و طی چند سال به قیمت های واقعی نزدیک شویم. حتی در مواردی دکه هایی به صورت غیرقانونی مستقر شده اند و از مصادیق سد معبر هستند اما جمع آوری آنها در اختیارات سازمان نیست.
  نعمت پور همچنین اظهار داشت: تعداد زیادی از ون کافه ها بدون مجوز در حال فعالیتند و مناطق باید به این ون کافه ها اخطار دهند تا برای سازمان درآمدزایی ایجاد شود. بازارچه هایی نیز فعالیت می کنند که هنوز درآمدی برای سازمان ایجاد نکرده اند. ما نیاز به همکاری بیشتر مناطق داریم.
 
مجید عزیزی عضو کمیسیون بهداشت با اشاره به اینکه متاسفانه بسیاری از دکه ها به واسطه افرادی، به افراد دیگری واگذار شده اند و چندین برابر مبالغ دریافتی شهرداری را به عنوان اجاره تعیین کرده اند خاطر نشان کرد: چرا باید نفع عمومی به دلال ها برسد؟ اینگونه موارد در سازمان ساماندهی مشاغل باید واقع بینانه دیده شود. افرادی به واسطه رانت و ارتباطی که وجود داشته، در سالیان گذشته دکه ای را در اختیار گرفته اند و اکنون بدون هیچ زحمتی بیش از یک کارمند سود می برند. حتما باید دکه های سطح شهر شناسنامه دار شوند و موارد مطرح شده نیز نیاز به جلسه فوق العاده سازمان با شهردار جهت بررسی موضوعات دارد.
 
حسن کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با تاکید بر راه اندازی بازارچه مسکن مهر، عنوان کرد: درآمد سازمان ساماندهی مشاغل شهری می تواند افزایش یابد. این سازمان باید درآمدزا باشد. با الگوبرداری از دیگر استان ها می توانید درآمد این سازمان را به شدت ارتقا دهید.
 
جواد شهند رئیس سازمان مدیریت آرامستان شهرداری رشت نیز اعلام کرد: بودجه سال آینده سازمان آرامستان ۶۵ میلیارد تومان است. در سال جاری ۴۵ میلیارد بوده است و تا امروز ۳۱ میلیارد تومان محقق شده است.
 
حسن کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت عنوان کرد: این سازمان خدماتی است و باید نگاه واقع بینانه به بودجه آن وجود داشته باشد. در خصوص چنین سازمان هایی امکان تحقق بودجه های اینچنینی وجود ندارد.
 
مجید عزیزی ضمن مخالفت با بودجه ۶۵ میلیاردی سازمان آرامستان اعلام کرد: این سازمان از کدام محل باید بیش از این درآمدزایی کند؟ پیشنهاد بنده کاهش بودجه سازمان به ۵۰ میلیارد تومان است تا امکان تحقق آن وجود داشته باشد و واقع بینانه باشد.
 
عضو کمیسیون بهداشت در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی لایروبی تالاب عینک خاطر نشان کرد: زمینه سرمایه گذاری خوبی فراهم شده است. یکی از انتقادات پیمانکار عدم تخصیص به موقع منابع مالی است. پروژه باید تا اسفند ماه تمام شود تا پهنه ۴۵۰ هکتاری اراضی کشاورزی پایین دست را تامین منابع آبی می کند. اگر آب به موقع تامین نشود با توجه به بازه مشخص فصل کشاورزی و مراحل آماده سازی تا نشا دچار چالش خواهیم شد و از شهردار انتظار داریم به موقع تامین مالی صورت بگیرد. به شهردار در این خصوص تذکر می دهیم. طرح میثاق نباید عامل عقب ماندگی در دیگر زمینه ها شود.
 
مسعود عباس نژاد نیز بودجه های پیشنهادی سازمان ها را واقعی ندانست و تصریح کرد: پیشنهاد بنده نیز این است که بودجه سازمان ها به خصوص سازمان های خدماتی کاهش یابد.
 

  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری
  • کد خبر : 43
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم