• تاریخ انتشار : 1403/01/21 - 09:20
  • تعداد بازدید : 69
  • تعداد بازدیدکننده : 66
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سیدحسین رضویان در جلسه کمیسیون توسعه پایدار تاکید کرد؛

سازمان سرمایه گذاری به دنبال جذب سرمایه گذار تالاب عینک باشد

هفتاد و یکمین جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت، عصر دوشنبه به ریاست سید حسین رضویان با محوریت تالاب عینک و اقدامات بهسازی و سرمایه گذاری مرتبط با این تالاب، در ساختمان شورا برگزار شد.
 
سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار در این جلسه با اشاره به پیشرفت 80 درصدی در یکی از پهنه های تالاب عینک، بیان داشت: شهرداری باید پروژه را خرد کند و به دنبال آن بخشی از تالاب باشد که در کنارش زمینی در اختیار دارد. اجرای پروژه گردشگری بدون در اختیار داشتن زمین معنا ندارد.
 
رضویان افزود: با درایت لازم امروز شاهد پیشرفت فیزیکی 80 درصدی پروژه در پهنه مدنظر هستیم و سازمان سرمایه گذاری باید به دنبال اجرای فرایند جذب سرمایه گذار تالاب عینک باشد.
 
رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت همچنین با اعلام اینکه جلسه آینده این کمیسیون نیز با محوریت تالاب عینک برگزار خواهد شد تصریح کرد: جلسه آینده با حضور مدیر منطقه، معاون عمرانی، مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی، مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مدیران حقوقی و املاک با موضوع تقسیم وظایف و تهیه بسته سرمایه گذاری برگزار خواهد شد.
 
سید حسین رضویان خاطر نشان کرد: در خصوص زمین سیمبر که اوقافی است حتما مدارک توسط واحد املاک در اختیار کمیسیون قرار بگیرد. یک کلاسه مفید و مشخص از اینکه این زمین متعلق به چه کسی بوده و برای در اختیار گرفتن آن چه اقداماتی صورت گرفته و چه مکاتباتی انجام شده و اکنون در چه وضعیتی است و به کجا باید برسد در کمیسیون ارائه شود تا بدانیم برای آن زمین چه اقدامی باید صورت بگیرد.
 
رئیس کمیسیون توسعه پایدار با تاکید بر اینکه خرد بودن زمین ها سرمایه گذار را عقب خواهد برد عنوان کرد: زمانی که سرمایه گذار ببیند یک پهنه آبی گسترده و یک زمین چند هکتاری وجود دارد سرمایه گذاری را ارزشمند می بیند و اقدام به سرمایه گذاری خواهد کرد.
 
رضویان همچنین اظهار داشت: در خصوص بلندمرتبه سازی پیشنهاد خوبی ارائه شده است و در جلسه ای در خصوص این موضوع صحبت خواهیم داشت. لازم است در ادامه راه با حضور معاون شهرسازی نگاهی به طرح تفصیلی نیز داشته باشیم. قرار نیست طرح تفصیلی یک شهر را از ساخت و ارزش افزوده به دور کند. با این تراکم جمعیت و کمبود زمین چه کسی پاسخگوی بالا رفتن ارزش ملک و قیمت های افسار گسیخته ساختمان هااست؟ حرف دنیای سرمایه گذاری حرف دنیای دیگری است و طرح تفصیلی مانع آن است.
 
وی با اشاره به اینکه از بلوار افتخاری تا رصدخانه راه های دسترسی مناسبی وجود ندارد افزود: حتما باید در ادامه پیشرفت این پروژه در خصوص راه دسترسی به رصدخانه نیز تمهیداتی اندیشیده شود.
 
مجید عزیزی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر رشت نیز بیان داشت: تا پیش از شورای ششم هیچ اقدام عملیاتی منجر به سرمایه گذاری گردشگری در تالاب عینک صورت نگرفته است اما به همت شورای ششم بحث مالکیت تالاب عینک حل شد و زمینه برای سرمایه گذاری گردشگری مهیاست.
 
عزیزی با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده در سال 1402 برای تالاب عینک، تصریح کرد: امسال نیز بودجه مناسبی برای پهنه دیگری در نظر گرفته شده است که نشان دهنده اهمیت موضوع تالاب عینک برای اعضای شورا است.
 
وی افزود: اعتقاد ویژه ای به پروژه سرمایه گذاری گردشگری تالاب عینک دارم. در صورتی که در خصوص طرح میثاق چنین اعتقادی ندارم و معتقدم پروژه های طرح میثاق خروجی خاصی نخواهد داشت. البته تقاطع های باهنر و حمیدیان به شرط اجرای رینگ 90 متری می توانند تاثیر مثبتی داشته باشند. گذشت زمان این موضوع را نشان خواهد داد که سایر تقاطع های غیرهمسطح طرح میثاق در پیک ترافیک تاثیر خاصی نخواهند داشت و پیش از این نیز تجارب مشابهی داشته ایم.
 
مجید عزیزی در پایان اظهار داشت: پروژه سرمایه گذاری گردشگری تالاب عینک می تواند یکی از مراکز توریستی اصلی رشت شود و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
 
نادر حسینی نایب رئیس کمیسیون توسعه پایدار نیز با بیان اینکه در این دوره شورا بحث مالکیت تالاب عینک تعیین تکلیف شد اظهار داشت: یکی از مطالبات شهروندان همین پروژه تالاب عینک است و امیدوارم در این دوره، ریل گذاری مناسبی در این زمینه صورت بگیرد.
 
وی افزود: اکنون زمان مناسبی است که همزمان با اقدامات در حال انجام، فراخوان سرمایه گذاری را نیز داشته باشیم. سازمان سرمایه گذاری معتقد است باید بسته سرمایه گذاری توسط مدیران مربوطه تهیه شود و این سازمان زمینه حضور سرمایه گذار را فراهم کند اما این موضوع هنوز در بدنه مدیریت شهری جا نیفتاده است و باید توسط خود سازمان پیگیری شود.
 
نادر حسینی همچنین با اشاره به اینکه برخی موضوعات سرمایه گذاری روی زمین مانده است بیان داشت: این موضوع به دلیل پاس کاری بین مدیران شهرداری است.
 
نایب رئیس کمیسیون توسعه پایدار با اعلام اینکه هنوز بیش از نیمی از پهنه سوم تالاب عینک دست نخورده باقی مانده است عنوان کرد: در خصوص پهنه دوم تالاب عینک، اعتبار در نظر گرفته شده است و باید پیمانکار آن مشخص شود.
 
نادر حسینی در ادامه خاطر نشان کرد: در خصوص بسته های سرمایه گذاری، ده فضای مکث در این پروژه تعریف شده که بخشی از آن زمین هایی است که اکنون متعلق به شهرداری است. اگر بخشی از این زمین های در نظر گرفته شده در اختیار سرمایه گذار قرار نگیرد جذابیتی برای سرمایه گذار وجود نخواهد داشت.
 
پورعلی مدیر پروژه تالاب عینک نیز در این خصوص عنوان کرد: بسیاری از مغازه های نزدیک به تالاب عینک چهره نامناسبی به بلوار شهید افتخاری داده است. تنها راه نجات تالاب عینک آزادسازی آن است. شهرداری رشت توان خرید تمامی این زمین ها را ندارد و هیچگاه نخواهد داشت. باید سرمایه گذاری ورود کند و همین زمین هایی که اکنون در اختیار شهرداری است بهترین مشوق برای ورود سرمایه گذار است. شهرداری نیز می تواند در تغییر کاربری ها به سرمایه گذار کمک کند و در مقابل سرمایه گذار نیز برای آزادسازی زمین های دیگر اقدام کند.
 
حسن کریمی کرنق دیگر عضو کمیسیون توسعه پایدار نیز گفت: از ابتدا تاکید داشتیم که پروژه تالاب عینک در کنار پروژه های طرح میثاق دیده شود. این پروژه برای اعضای شورا حائز اهمیت است.
 
کریمی کرنق با بیان اینکه در اجرای این پروژه شورا در کنار مدیران شهرداری است تصریح کرد: برای موضوع تالاب عینک بودجه در نظر گرفتیم و باید پاسخگوی مطالبات اهالی آن محله و دیگر شهروندان باشیم.
 
وی افزود: باید جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده تالاب عینک گرفته شود. اگر با این موضوعات مقابله نشود زحمات به هیچ نتیجه ای نخواهد رسید. همچنین باید با تخلیه نخاله ساختمانی و آتش سوزی تعمدی در تالاب مقاله شود. 
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون توسعه پایدار
  • کد خبر : 373
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم