سیدحسین رضویان:
ما مردم این شهر را مثل زیباترین شهرهای دنیا می خواهیم
سید حسین رضویان عضو شورای شهر رشت از بلاتکلیفی سیزده موضوع در حوزه مدیریت جامع شهر رشت انتقاد کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت، عضو شورای شهر رشت سید حسین رضویان در جلسه علنی شورا اظهار کرد: یک سال از زمان تصدی مدیریت شهری توسط آقای رحیم شوقی می گذرد و در آغاز به ایشان و همکاران شهرداری بابت پیگیری اموری که عهده دار هستند خداقوت می گویم که پروژه میثاق از آندست می باشد اما برخی از مباحث با توجه به تاکیدات گذشته همچنان بی نتیجه و بلاتکلیف باقی مانده که انتظار داریم اقدام لازم درخصوص شان انجام پذیرد.
سید حسین رضویان با بیان اینکه شهر رشت فرسوده و فرتوت است افزود: از آغاز به واسطه اینکه شهر رشت یک شهر فرسوده و قدیمی است بر امر نوسازی آن تاکید داشتیم و بعد از یک سال نمیبینیم که در این باره اقدام اصلاحی درخور شان و متناسبی شکل گرفته باشد و حضور مدیریت شهری در زندگی شهروند رشتی موجب بالا رفتن کیفیت زندگی در این شهر نشده است.
وی با اشاره به وضعیت نظافت شهر بیان کرد: دو موضوع نظافت شهر که آن تنها جمع آوری زباله نیست همچنین حذف حشو و زوائد بصری از موضوعاتی هستند که بارها بدان پرداختیم و تذکرات ما نسبت به اینکه قرارداد شرکتهای پیمانکار به شکلی کامل اجرا نمیشود با جدیت توسط مدیریت شهری روبرو نشده است.
عضو شورای شهر در ادامه گفت:شهر رشت شهری است که اگر بذر یا دانه یک گیاه را روی زمین رها کنید به شکلی خودرو سبز شده و رشد خواهد کرد در چنین شهری وضعیت فضای سبز میبایست چنین باشد؟ بارها تاکید کرده ایم در برخی نقاط درختان مثمر با شکوفه های زیبا و در جای جای شهر درختان سایه گستر و گل های خوشبو بکارید و شهر را خوش رنگ و آراسته کنید اما گویا عزم جدی در این باره نیست.
رضویان افزود: ما مردم این شهر را مثل زیباترین شهرهای دنیا میخواهیم در این باره میبایست جذابیت ایجاد کرد به دفعات این خواسته را تکرار کردیم و گفتیم حداقل ۵ مجسمه هویتی در سطح و اندازه کیفی مجسمه میرزا در نقاط مختلف شهر تهیه دیده و نصب کنید، آیکون ها و تابلوهای شهری را به مانند بهترین شهرهای گردشگری به روز و تعویض کنید اما به کدام رفتار استناد کنم تا مدعی باشیم مدیریت شهری بدنبال انجام آن است؟
عضو شورای شهر رشت با اشاره به وضعیت آسفالت معابر افزود: مدعی هستیم طی شش ماه با تناژ ۸۰ هزار تن آسفالت انجام داده ایم بارها متذکر شده ام مشاع اصلی شهر جایی که بالای شهر نشین و پایین شهر نشین از آن گذر میکنند معابر اصلی شهر است، امروز و در آستانه نوروز 1403 کوچه ها که هیچ خیابانهای اصلی شهر نیز وضعیت بسیار نامناسبی دارند. البته معاونت امور زیربنایی، سازمان عمران و مناطق تلاشهایی را داشته اند ما آنها را انکار نمیکنیم اما موضوع رویکرد مدیریت در تصمیم گیری و اتخاذ اهداف است.
وی گفت:خواسته بودیم شهر رشت را بر اساس مختصات و وضعیتش به سمت جابجاییهای خرد و میکروموبیلیتی سوق دهند بدیهیات پذیرش این مسئله کجاست؟ حتی یک قرارداد دوچرخه های اشتراکی هم که قرار بود اجرایی شود، بعد از دو سال آمدند و به دلایلی که از نظر من جز واهی بودن چیزی نیست گزارش دادند که به سبب ناتوانی طرف دوم امکانپذیر نیست بعلاوه اینکه در بحث آموزشهای شهروندی نیز ایده ها و خواسته ها اجرایی نشد.
رئیس کمیسیون توسعه پایدار گفت:نمیدانم چند میراث ارزشمند تاریخی دیگر میبایست بسوزد و یا فرو بریزد تا بدنبال کار باشیم، چرا بافت ارزشمند تاریخی این شهر که میتواند با کمی رسیدگی ارزش افزوده ایجاد کرده و برای مردم ثروت بیافریند جدی گرفته نمیشود البته در این بین نقش آفرینی اداره میراث فرهنگی که تاکنون کمتر ملموس بوده نیز انکار ناپذیر است.
رضویان با ابراز تاسف از وضعیت رودخانه های رشت بیان کرد: در مورد دو رودخانه زرجوب و گوهرود چند بار نطق کردیم، سخن گفتیم، جلسه گذاشتیم و حتی طرح ارائه دادیم؟ این را صادقانه میگویم، نه در انتخابات آتی شورا نه در انتخابات مجلس نه زین پس در این شهر هر که میخواهد بیاید شهردار بشود درباره دو رودخانه سخنی نگوید و وعده ای به مردم ندهد. صیانت از موهبت های خدادادی چون دو رودخانه شهر ما استعداد و ظرفیتی می خواهد که گویا نیست. در دنیایی که رودخانه هایی با طول بیش از سیصد کیلومتر، پانصد کیلومتر و هزار کیلومتر از میان شهرها گذر میکنند مدیریت و جریانات وابسته بدان از تیمار تنها هفده کیلومتر معبر آبی ناتوان بوده یا به نظر می رسد بدان توجه کافی ندارد.
وی افزود:مگر در گذشته نگفتیم لزومی ندارد تا پروژه احیای دو رودخانه را به طرح تکمیل شبکه فاضلاب رشت که سال پیش اعلام کردند برای تکمیل آن اعتبار۲۰ هزار میلیاردی مورد نیاز است گره بزنید؟ مگر نگفتیم درایت به خرج دهید و فاضلاب را در مسیر هفده کیلومتر درون شهری از دو رودخانه منحرف کنید؟ نتیجه چه شد؟
عضو شورای شهر درخصوص ورودی های شهر رشت گفت:در خصوص ورودیهای شهر که از آغاز شورای ششم مورد تأکید ما بود چه اتفاقی صورت گرفته است؟ المان ورودی که هیچ حتی برای خلق یک تابلوی مفخّم و منظم در وصف این شهر که بیانگر تاریخ و هویت آن باشد نیز اقدامی نشده است.
رضویان به عنوان رشت شهر خلاق خوراک نیز اشاره کرد و گفت: در بحث شهر خلاق طی این سالها اگر روابط عمومی شهرداری رشت نبود هیچ چیز دیگری نیز نبود اما به دفعات متذکر شدم هدف یونسکو از ترکیب واژگانی شهر خلاق پیوند سه مفهوم فرهنگ انسان و اقتصاد بوده است ولی ما در رشت جز چند مراسم سالیانه چیزی نمی بینیم و نهاد های فرهنگی در این باره به وظایف خود عمل نمیکنند.
وی ادامه داد :تمایز رشت با دیگر جوامع شهری در نوع جامعه و فرهنگ آداب و رسوم است در قبال این مردم که امید آنها به ما و دیگر مسئولین است برای پاسداشت ارزشهایشان چه کرده ایم؟ در خصوص برندسازی شهر رشت شهری که مستعد توسعه گردشگری است با همه سخنرانیها و تبلیغاتی که میشود اقدام مناسبی صورت نگرفته است.
رضویان در انتها گفت : در امر مدیریت بحرانهایی چون بارش سنگین برف آنچیز که تفاوت ها را رقم می زند مدیریت سه مقوله است؛ داشتن ماشین آلات به روز، انسجام بخشی داشته های لجستیکی شهرداری و دیگر دستگاههای دولتی و شرکتهای پیمانکاری و نیز رهبری موثر منابع انسانی، در بحث ماشین آلات، شهرداری رشت فقیر و داشته های آن ناچیز و کهنه است بارها متذکر شدیم که رویکرد جبرانی انجام پذیرد که تاکنون نتایج مورد نظر ما را به دنبال نداشته است.