کریمی کرنق ، رئیس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهر شورای رشت:
تجمیع ظرفیت شهرداری با ادارات رشت در کمیته فنی ایمنی فاضلاب رشت برای بهسازی رودخانه ها هدفگذاری شد/ ایجاد تصفیه خانه های لوکال در رشت و حومه برای پاکسازی فاضلاب های شهری
در جلسه ۱۲۲ کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهر شورای اسلامی به ریاست حسن کریمی کرنق با حضور اعضای کمیته فنی ایمنی فاضلاب رشت بحث بهسازی رودخانهها و ضرورت ایجاد تصفیه خانههای منطقه ای در رشت و حومه مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شورای شهر رشت حسن کریمی کرنق رییس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت در این جلسه ضمن تبریک عید بزرگ مبعث به همشهریان با ذکر آنکه در این کمیته فنی نمایندگانی از تمامی ادارات ذیربط و ذینفع حضور دارند به اهمیت رابطه مستقیم رودخانه ها با سلامت شهر و شهروندان اشاره داشت و گفت: لازم است سریعا در این معضل به برنامههای اجرایی برسیم و با بهره گیری از ظرفیتهای شهری و درخواست حمایتهای کشوری ساماندهی رودخانهها را به انجام برسانیم.
وی با این توضیح که طی چند دهه کارهای پراکنده ای برای پاکسازی رودخانه ها صورت گرفته که بنیادین نبوده و مثمر واقع نشده گفت: اساسی ترین راه حل، جلوگیری از ورود مداخل آلاینده اعم از فاضلابهای شهری و صنعتی به رودخانههاست و چنانچه موفق به این مهم شویم رودخانه ها به خودپالایی و پاکیزگی خواهند رسید.
این عضو شورا گفت: متاسفانه با توجه به آمار بالای انواع سرطان و بیماریهای انگلی و گوارشی ارتباط آنها با سلامت آب شرب به اثبات رسیده و باید با تجمیع ظرفیت و کمک گرفتن از اعتبارات کشوری هر چه زودتر برای تامین سلامت منابع آب شرب و پاکسازی رودخانه ها اقدام کنیم.
ایجاد تصفیه خانه های لوکال موثرترین راهکار برای تامین سلامت آبهای جاری و منابع آب زیرزمینی رشت است/
مجید عزیزی عضو کمیسیون در این جلسه با بیان آنکه بحث آب خارج از وظایف ذاتی شهرداری است اما به لحاظ اهمیت موضوع و ارتباط آن با سلامت شهروندان مدیریت شهری برای تجمیع ظرفیت اعلام آمادگی میکند گفت: باید متولیان موضوع آب شرب، فاضلاب و رودخانه ها متعهد به اجرا باشند و برای به بهره برداری رساندن پروژه ساماندهی رودخانه ها و تکمیل پروژه فاضلاب بازه زمانی و برنامه ریزی مدون اعلام نمایند.
وی با این پرسش که اگر شهرداری در تصفیه فاضلاب شهری ورود کرد، برنامه مشخص این کمیته برای مهار آلاینده های صنعتی چیست گفت: در موضوع تصفیه آب، پراکنده کار کردن بی نتیجه است و باید از اهرمهای مختلف، چندجانبه و همزمان مشکل را حل کرد.
عزیزی به ارتباط تنگاتنگ چالشهای شهری به یکدیگر اشاره داشت و گفت: این همه بیماریهای گوارشی و غیره که زاییده آبهای آلوده است موجب هزینه های سرسام آور بخش درمان میشود و شلوغی مطبها ترافیکهای معابر منتهی به ساختمانهای پزشکی و شلوغی شهر را موجب شده است.
تصفیه خانه های صنعتی و بیمارستانی رشت اغلب نمادین افتتاح میشود و اغلب ایام سال غیرفعال است/
مسعود عباس نژاد عضو کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهر شورای رشت گفت: در آمار اعلام میشود واحدهای صنعتی و درمانی و زندان تصفیه خانه دارند اما در عمل به دلیل فرار از هزینه های جاری، تصفیه خانه ها فعال نیستند جز در مواقع حضور بازرس و نظارتهای ادواری.
وی گفت: افتتاح تصفیه خانه هنر نیست بلکه باید به حکم وجدان و اهمیت به سلامت انسانها تصفیه خانه ها فعال باشند و از آلودگی آبهای جاری جلوگیری کنند.
عباس نژاد گفت: عجیب است که بعضی مراکز درمانی در این شهر که باید دغدغه مند ترین اقشار در جهت سلامت شهروندان باشند خود متخلف بوده و بیماریها را اشاعه میدهند!
وی توصیح داد : متاسفانه مشاهده شده که مسئولان بیمارستانها با بخش رفت و روب شهرداری وارد مذاکره میشوند که به شکل مخفیانه زباله های عفونی و بیمارستانی به محل دپوی زباله های خانگی حمل شود !!
عباس نژاد گفت: قرار بود تصفیه خانه شهر صنعتی طی ۲۴ ماه افتتاح شود ولی اکنون پس از بیش از سی ماه این تصفیه خانه تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی تصریح کرد: با این حال مدیریت شهری رشت حاضر است عرصه های لازم برای راه اندازی ۱۱ تصفیه خانه محلی و منطقه ای را تامین کند اما به شرط تعهد در بازدهی زودهنگام این تصفیه خانه ها ، نه اینکه بدون زمان بندی و برنامه این تصفیه خانهها نیز سرنوشتی بی سرانجام داشته و بهره وری آنها موکول به تاریخ نانوشته و نامعلوم شود.
انتهای پیام/