• تاریخ انتشار : 1403/09/05 - 22:34
  • تعداد بازدید : 67
  • تعداد بازدیدکننده : 60
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

در جلسه مشترک کمیسیون های فرهنگی، گردشگری و توسعه پایدار شورای شهر رشت مطرح شد: بررسی های هدفمند برای نحوه مرمت بناهای تاریخی شهر رشت و تعامل با صندوق احیاء اماکن تاریخی و فرهنگی کشور

در جلسه مشترک کمیسیون های فرهنگی، گردشگری و توسعه پایدار شورای شهر رشت و با حضور اعضای کمیسیون ، مشاوران و مدیر "صندوق کشوری صنایع دستی، فرش دستبافت و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور" ، بررسی‌های کلی و چگونگی تعامل با این صندوق انجام شد.

 
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای شهر رشت ،  هادی رمضانی رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای رشت در این جلسه با اشاره به سالروز تشکیل بسیج مستضعفان، روز نوآوری و فن‌آوری و نزدیک شدن به  سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی و  روز مجلس اظهار کرد : نمایندگان مجلس در قبال بالارفتن قیمتها در خودروسازی کشور، نابسامانی توزیع برق از دولت مطالبه گری کنند.
 
وی در باب موضوع جلسه که اختصاص به تصمیم سازی‌ها در نحوه مرمت بناهای تاریخی رشت داشت ، ضمن خوش آمدگویی به حاضران و میهمان ویژه جلسه دکتر علی محمد فصیحی مدیر فنی اجرایی صندوق ملی توسعه صنایع دستی و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور افزود  : رشت شهر اولین هاست و از دیرباز کانون تجمعات اقتصادی شمال کشور و دروازه اروپا به ایران بوده است.
 
رمضانی با بیان آنکه بسیاری بناهای تاریخی این شهر بر اثر غفلت و سهل انگاریها به مرور از میان رفته و اکنون در بافت مرکزی شهر و عمدتا در محدوده منطقه ۲ شهری رشت تعدادی بناهای تاریخی و بسیار ارزشمند برای ما به یادگار مانده گفت: باید با  همفکری و تعاملات در حفظ و احیای  این بناها که هویت تاریخی و فرهنگی شهر رشت است هم‌افزایی کنیم.
بازسازی و مرمت بناهای تاریخی با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دولتی/
 
محمدحسن عاقل منش رئیس کمیسیون گردشگری شورای رشت  نیز در این جلسه ضمن گرامیداشت ایام شهادت میرزا کوچک خان اشاره داشت: با توجه به ظرفیت‌های محدود شهری رشت برای مرمت بناهای تاریخی ، طبق نظر کارشناسان تامین بسته های سرمایه گذاری و واگذاری آنها به صاحبان سرمایه برای باز آفرینی و بهره برداری از این اماکن در قالب موزه، هتل بوتیک، کافه بوتیک و ... راهکاری منطقی است.
وی افزود : صندوق توسعه صنایع دستی و مرمت اماکن تاریخی که به گفته مدیر اجرایی این صندوق از سال ۸۴ احیا شده و در دوسال اخیر تحت مدیریت وزیر میراث فرهنگی و گردشگری به مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی می‌پردازد می‌تواند با ورود به این عرصه و تامین سرمایه گذار برای بناهای تاریخی رشت، پنجره ای جدید برای توسعه شهری رشت فراهم کند.
 
 عاقل منش شهر رشت را دارای فرهنگی بسیار غنی با داشته های تاریخی و فرهنگی عنوان نمود که باید با یک حمایت بنیادین در زیرساخت‌ها و نوسازیها ، جانی دوباره بر آن دمید و با ترمیم فرسودگی ها حس تعلق خاطر شهروندان به شهر رشت را نشاط بخشید.
 
 عاقل منش با بیان آنکه تعداد واقعی ابنیه تاریخی رشت بدرستی مشخص نیست گفت: طبق اظهارات مدیران شهرداری ۳۱ بنای ثبت شده تاریخی در رشت داریم و گاه به گاه بناهایی در شهر شناسایی و مشاهده می‌شود که قدمت و ارزش تاریخی دارد.
در این جلسه ضمن معرفی کلی بناها، مساجد و اماکن مهم تاریخی و فرهنگی شهر رشت عنوان شد: تعدادی از این بناها در اختیار ارگانهای مختلف بوده و بعضی دارای مالک خصوصی و تعدادی نیز در اختیار شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی گیلان است و با توجه به آنکه عدم مراقبت‌های سریع و بازسازی زودهنگام آنها موجب تخریب جبران ناپذیر آنها خواهد شد، حمایت صندوق صنایع‌دستی، فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی فرهنگی می‌تواند راهکاری اصولی برای این چالش مهم باشد.
 
اعلام آمادگی مدیر فنی اجرایی صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری اماکن تاریخی و فرهنگی کشور برای تهیه بسته‌های سرمایه گذاری مرمت اماکن تاریخی رشت/
 
دکتر علی‌محمد فصیحی نائینی با حضور در جلسه کمیسیون مشترک فرهنگی گردشگری و توسعه پایدار شهری با این توصیح که این صندوق از سال ۸۴ فعال شده و از سال ۱۴۰۱ آخرین اساسنامه آن تصویب شده است گفت: این صندوق دارای هیات امناء با حضور هفت تن از وزرای دولت شامل وزیر راه و شهرسازی، وزیر برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر تعاون، وزیر کشور و با مدیریت وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بالاترین مجمع تصمیم گیری و سیاستگذاری در این صندوق هستند.
وی گفت: این صندوق یک موسسه غیر انتفاعی و حاکمیتی زیر نظر وزارت میراث فرهنگی اداره می‌گردد و می‌تواند با بهره گیری از ظرفیتهای دولتی و خصوصی برای تامین زیرساخت و توسعه حیطه صنایع دستی، فرش و مرمت بناهای تاریخی وارد اجرا شود.
وی با اشاره به آنکه این صندوق تاکنون پروژه های بزرگی چون احیای کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین و بخشی از حجره های نقش جهان اصفهان را تحت پوشش گرفته و به بهره برداری رسانده است گفت: سیاست‌های این صندوق ملی صیانت از داشته های تاریخی و فرهنگی جای جای ایران اسلامی است و شهر رشت به لحاظ قدمت تاریخی و فرهنگ بالنده بخش مهمی از کشور است که باید از توجهات خاص برخوردار باشد.
وی گفت: این صندوق آمادگی دارد تا با تهیه بسته های سرمایه گذاری در رابطه با هر یک از بناهای تاریخی که مدیران شهری رشت اولویت گذاری کنند برای مرمت و بهره‌برداری با عقد تفاهم نامه وارد همکاری شود
تامین زیرساخت‌های حمل و نقل  و گردشگری در رشت مهم است/
 
دکتر پرورش مشاور کمیسیون از اتاق ایران به اهمیت بالای تامین زیرساخت‌های حمل و نقل برای توسعه گردشگری رشت اشاره داشت و گفت: راه سازی و تامین زیرساخت‌های گردشگری در این راستا اهمیتی فوق‌العاده دارد.
 
وی گفت: تنها بازسازی عمارت تاریخی برای شهر رشت مورد نظر نیست، بلکه تامین و تکمیل خطوط هوایی، ریلی و جاده ای مسیرهای منتهی به رشت دارای اهمیت است و باید برای آنها نیز فکری شود.
 
انتهای پیام/
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون فرهنگی و اجتماعی,کمیسیون توسعه پایدار,کمیسیون گردشگری
  • کد خبر : 2258
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم