در جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت مطرح شد: گردشگری در اولویت شهرداری رشت باشد / با 37 میلیون تومان مجوز قطع درخت 60 ساله صادر می شود
جلسه کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت، به ریاست محمدحسن عاقل منش و با حضور نادر حسینی و محسن سماکچی و دیگر اعضای کمیسیون گردشگری و جمعی از مدیران شهری و مشاوران کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، محمدحسن عاقل منش رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت در ابتدای این جلسه اظهار داشت: فرصت چندانی تا ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان باقی نمانده است و هر دو مناسبت نیاز به برنامه ریزی های دقیقی از سوی مدیریت شهری
وی افزود: در خصوص عید نوروز علاوه بر وجهه و سیمای شهری، نیاز به نگاه ملی و حتی فراملی دارد و یقینا رفت و آمدهای بسیاری توسط گردشگران به شهرهای مختلف از جمله رشت رقم خواهد خوردو حضور مسافران در شهر رشت طی همین تعطیلات اخیر چند برابر روزهای عادی بوده است و دیگر نباید حضور مسافران منجر به غافلگیری شود.
عاقل منش با اشاره به گردشگر پذیر بودن شهر رشت و تجربیات گذشته، بیان داشت: استقبال مناسب و رونق گردشگری به زیرساخت های مناسب نیاز دارد و فراهم ساختن بخشی از این زیرساخت ها و رفع نواقص وظیفه مدیریت شهری است.
همانگونه که مطلع هستید در کشورمان مدیریت یکپارچه شهری وجود ندارد و اختیار تام با شورا و شهرداری رشت نیست اما می توانیم با برنامه ریزی مناسب و برقراری ارتباط مناسب با متولیان مربوطه و دیگر نهادها ، تعامل و هم افزایی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت، در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: بودجه 1404 شهرداری رشت و همچنین بررسی بودجه سال جاری به منظور شناخت نقاط قوت وضعف، دو موضوع مهم پیش روی مدیریت شهری است. با توجه به پروژه های طرح میثاق، بخش عمده ای از تمرکز بودجه ای بر اجرای این پروژه ها بوده است اما موارد مرتبط با حوزه گردشگری در بودجه سال 1403 باید مورد بررسی قرار گیرد که تاچه محقق شده و در بودجه 1404 با برنامه ریزی بهتری ارتقای متناسب یابد.
محمدحسن عاقل منش با اشاره به تلاش ها و تاکیدهای فراوان در ادوارگذشته در خصوص ساماندهی و زیباسازی ورودی های شهر رشت، تصریح کرد: برای هریک از ورودی های رشت، طی سالیان گذشته حتی المان هایی نیز تعریف شده بود و از دوره شورای دوم طرح دروازه باران به تصویب رسید و در شورای سوم به شهرداری جهت اجرا ابلاغ شد اما در بحث اجرا، متاسفانه شهرداری عزم و جدیت لازم برای انجام اینگونه پروژه ها را نداشت. درصورتیکه در همان زمان پروژه های متعدد و بزرگ عمرانی در شهر اجرایی شد و فقط در راستای زیباسازی ورودی رشت از میدان گیل تا دانشگاه آغاز شد.و هنوز هم این پروژه از سمت آرامستان به طرف میدان گیل ادامه دارد ..
رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت همچنین افزود: دردوسال اخیر شهرداری همزمان چندین پروژه بزرگ در حوزه های عمرانی درحال اجرا دارد. اما نبود پروژه های بزرگ بارویکرد فرهنگی و اجتناعی ازقبیل احداث فرهنگسرا ، سالنهای نمایش و کمپینگ ها ی اقامتی ، المان های بزرگ و ... کاملا مشهود است و باید در بودجه سال آینده به این پروژه ها توجه شود.
عاقل منش همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری تور رشت گردی بصورت محدود و مقطعی در شورای سوم رشت اشاره کرد و گفت: تشکل ها این حوزه بصورت خودجوش فعالیتهای خودشان را تاکنون انجام می دهند و قدردان زحماتشان هستیم اما خوشبختانه در طی دوسال اخیر از سوی سازمان فرهنگی باهمکاری برادر پرتلاشمان اقای صدفی به موضوع تورهای رشت گردی به صورت منسجم و هدفمند پرداخته شد.
عضو شورای اسلامی شهر رشت ضمن اشاره به نامناسب بودن وضعیت تابلوهای ورودی شهر رشت، خواستار ساماندهی این تابلوها و نوسازی و زیباسازی آنها شد و تصریح کرد: توسعه گردشگری باید اولویت شهرداری رشت باشد و نمی توان صرفا با اولویت بندی های عمرانی به رشد و رونق اقتصادی و توسعه پایدار شهر دست یافت.
عاقل منش با تاکید بر اینکه یکی از دلایل تشکیل این کمیسیون تلاش برای حرکت رو به جلو درحوزه گردشگری است، افزود: در زمینه اماکن اقامتی ، شهرداری رشت با همراهی اداره کل میراث و فعالان این حوزه باید برای چالش های سالیان قبل باتوجه به کمبود زمان باقیمانده تا نوروز برنامه ریزی فوری داشته باشند و بی شک اینگونه موارد برای دست بابی به نتیجه مطلوب نیاز به پیگیری مستمر و همراهی و مشارکت همه ذینفعان دارد .
محسن سماکچی دیگر عضو کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز اظهار داشت: در سالیان گذشته درختانی کاشته شده اند که با اقلیم رشت سازگار نیستند. ضمن اینکه چندین بار اعضای شورا پیشنهاد داده اند در برخی نقاط نهال میوه کاشته شود.
سماکچی تصریح کرد: با 37 میلیون تومان مجوز قطع درخت 60 ساله صادر می شود. این اقدامات برای احداث ساختمان های جدید با درهای متعدد انجام می شود. در صورتی که نباید اجازه چنین مواردی صادر شود.
عضو شورای اسلامی شهر رشت در بخش دیگری از سخنانش افزود: برخی سازندگان، به عمد اقدام به خشک کردن درختان مجاور می کنند و مدیریت شهری را وادار به قطع درخت خطرآفرین می کنند. در این موارد نیاز به نظارت و برخورد قاطع وجود دارد تا شاهد تکرار چنین مواردی نباشیم. به عنوان شهری که روزگاری به سرسبزی معروف بوده است وضعیت مناسبی در زمینه تعداد درختان و فضای سبز نداریم.
نادر حسینی دیگر عضو کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز با تاکید بر زیباسازی رشت در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: همین امروز نیز برای زیباسازی شهری دیر است و فرصت چندانی تا نوروز و رمضان باقی نمانده است. مراجعات مختلفی در این زمینه وجود دارد و انتظار داریم منابع مالی مناسبی از سوی شهرداری، برای سازمان های سیما منظر و فرهنگی در نظر گرفته شود.
عضو شورای شهر رشت در خصوص قطع درختان، افزود: تا حدودی جلوی صدور مجوزهای قطع درختان گرفته است. برای صدور پروانه باید از کمیسیون فضای سبز بابت قطع درختان مجوز بگیرند. این موضوعات ساماندهی شده و اقدامات مناسبی در این زمینه صورت گرفته است. ضمن اینکه معاون دادستان نیز در جلسات حضور دارد و حتی دستگاه های دولتی نیز باید مجوز بگیرند. اینگونه کارها منجر به ضابطه مند شدن امور می شود.
علی خانواده محجوب رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت اظهار داشت: تا زمانی که عزم مدیریت شهری برای اقدامات فرهنگی و گردشگری جدی نباشد به ثمر رسیدن آن موضوعات دور از انتظار است. بودجه بندی و تخصیص بودجه، از اهمیت ویژه برای رسیدن به اهداف برخوردار است اما تفاوت بسیاری از ایده تا اجرا وجود دارد و مشکلات بسیاری در حوزه اجرا وجود دارد.
وی افزود: در تخصیص ها وضعیت سازمان هایی مثل سازمان فرهنگی و سیما منظر مشابه امور عمرانی نیست. هر زمان عزم جدی در حوزه فرهنگی و گردشگری و زیباسازی شهر رشت وجود داشته باشد مدیران این حوزه ها می توانند اقدامات و عملکرد مناسب تری داشته باشند.
نقی عابدینی به نمایندگی از سازمان سیما منظر شهرداری رشت عنوان کرد: سازمان در سال جاری در بحث زیباسازی محورهای ورودی اقداماتی داشته است. کاشت 800 اصله نهال از جمله برنامه های سازمان است. از این تعداد در مسیر جاده تهران 365 اصله از گونه بومی انجیری که خزان زیبایی دارد و با شرایط اقلیمی گیلان سازگار است به طول 3.6 کیلومتر پیش بینی شده است که تا پایان بهمن ماه تکمیل خواهد شد.
وی افزود: در بلوار امام رضا (ع) و جاده لاهیجان، کاشت 60 اصله عنبر سائل چند ساله در راستای تکمیل درختکاری های سالیان گذشته انجام می شود. در مسیر جاده انزلی، 60 اصله نهال افرا شیردار برای تکمیل درختکاری کاشته خواهد شد. در مسیر جاده فومن کاشت 130 اصله تاکسیدیوم در دستور کار است و البته برای مسیرهای فرعی و گل کاری نیز سازمان سیما منظر با برنامه مشخص اقدام خواهد کرد.
مهربد از حوزه زیباسازی سازمان سیما منظر شهرداری رشت، نیز در خصوص ورودی های شهر رشت و المان های مربوطه، تصریح کرد: از گذشته طرح هایی وجود داشت اما این طرح ها هیچگاه به مرحله اجرا نرسید. در همین راستا کارگروه های تخصصی تشکیل دادیم تا این امورات با حضور اساتید پیگیری شود.
وی افزود: در این جلسات، اساتید با اشاره به اینکه گیلان همانند نقاط کویری نیست که ورودی و خروجی مشخص داشته باشد معتقد بودند طرح هایی مثل دروازه باران نمی تواند برای ورودی شهر رشت مناسب باشد و پیشنهاد دادند با برگزاری مسابقه، ازبین طرح های ارائه شده، با نظر داوران طرح منتخب اجرایی شود. به طور موقت المان هایی برای ورودی های رشت در نظر گرفته خواهد شد.
مهربد همچنین به مرمت سازه های تاریخی پیاده راه اشاره داشت و گفت: با توجه به مرمت این سازه ها، نورپردازی پیاده راه نیز دچار چالش شده است. در این زمینه جلساتی برگزار کرده ایم و موضوع توسط سازمان پیگیری شده و به نتایج مناسبی رسیده است.
خانم شفیع نژاد معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: یکی از دغدغه های سازمان سیما منظر، تخصیص بودجه است ضمن اینکه هزینه ها به شدت افزایش پیدا کرده است و با چنین بودجه ای نمی توانند المان های ماندگار برای رشت طراحی کنند. اگر یکبار بودجه مناسبی برای المان ها در نظر گرفته شود و بر ساخت المان های ماندگار متناسب با فرهنگ و هویت رشت تاکید شود.
رضا علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نیز با اشاره به برند شهر خلاق خوراک رشت، پیشنهاد داد: زیرساختهای مربوطه دو ورودی جاده تهران و جاده فومن آماده است و بیلبورد هایی وجود دارد که می توانیم برای چنین المان هایی استفاده کنیم.
رضا صدفی مشاور کمیسیون گردشگری با تاکید بر اینکه باید ورودی های شهر ورودی های زیبایی باشد افزود: گونه های مناسبی برای ورودی های شهر در نظر گرفته نمی شود و می توان از گونه هایی استفاده کرد که هر 4 فصل سبز باشند. ضمن اینکه کاشت نهال های کوچک که نیاز به سالها رسیدگی و رشد دارند نمی توانند در حال حاضر به زیبایی ورودی های رشت کمک کنند. همچنین در خصوص تابلوهای ورودی شهر باید تجدید نظر شود.
وی همچنین با اشاره به رونمایی از لوستر شهری رشت، خاطرنشان کرد: چرا همین اقدام در پیاده راه شهرداری رشت اجرا نشده است. به نظر می رسد اینگونه اقدامات در پیاده راه بسیار جالب توجه باشد. همچنین تابلوهای راهنما مثل تابلوی بازار و سرویس بهداشتی وجود ندارد و از سوی دیگر برخی تابلوهای زائد وجود دارد.
روزبه خلیق معینی دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز بر انتخاب گونه های مناسب درختان تاکید کرد و گفت: برخی گونه ها به واسطه تجمع حشرات، موجب آزار شهروندان و کسبه می شوند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: کوچه های بن بست منتهی به پیاده راه نیاز به نصب تابلوهایی دارند که این موضوع اطلاع رسانی شود. همچنین برخی موضوعات نظیر آتش سوزی سینما در سبزه میدان رشت که سالها پیش از سینما رکس اتفاق افتاده بود اطلاع رسانی درستی نداشته است.
حمیدرضا آذرپور دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز عنوان کرد: ورودی های رشت بر اولین برخورد میهمانان در بدو ورود تاثیر می گذارد و باید بتوانیم خواسته های مدنظر آنان را تامین کنیم. همچنین المان متناسب با عناوین میادین باید طراحی و اجرا شود که این موضوع در میدان گیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر بتوانیم پیش از نوروز این اقدام را انجام دهیم تاثیر مثبتی بر نگاه میهمانان به شهر رشت خواهد داشت.
مازیار دارایی مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز با اشاره به ضرورت ایستگاه راهنمای گردشگری در ورودی رشت بیان داشت: شورای شهر رشت و میراث فرهنگی در این زمینه مصوباتی داشته اند که نیاز است در این زمینه هرچه سریعتر اقدام شود تا گردشگران دچار سردرگمی نشوند.
وی افزود: در نقاطی که بافت تاریخی و گردشگری دارد باید استراتژی زیباسازی نیز در همین راستا باشد در غیر اینصورت به یک عنصر نامطلوب تبدیل می شود. زیبایی از نگاه افراد متفاوت است و به نظر می رسد مدیریت شهری نیاز به استراتژی مناسبی در زمینه زیباسازی شهری و ورودی های شهر دارد.
خانم کازرانی دیگر مشاور کمیسیون گردشگری نیز در ادامه گفت: المان مناسبی از شهر خلاق خوراک در شهر رشت وجود ندارد و انتظار می رود رویکرد مناسبی در دستگاه های مرتبط نسبت به حوزه گردشگری وجود داشته باشد. همچنین پیشنهاد می شود یکی از میادین در این راستا نامگذاری شود و اثری از یونسکو در این شهر دیده شود.
مهرورز دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت در خصوص راهنمای گردشگری پیشنهاد می شود اپلیکیشن مناسب برای این موضوع طراحی شود تا گردشگران با نصب آن به تمامی هتل ها و اقامتگاه ها و مجموعه های پذیرایی و جاذبه های گردشگری رشت دسترسی داشته باشند. در غیراینصورت با این بودجه امکان دستیابی به بسیاری از اهداف وجود ندارد. اگر چنین اپلیکیشنی وجود دارد نیاز به معرفی بیشتر دارد.
محمود حارث مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری گیلان و مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز با اشاره به افتتاح بازار هنر شیراز توسط شرکت توسعه گردشگری ایران، عنوان کرد: این مجموعه در گیلان و شهر رشت نیز آمادگی راه اندازی بازار هنر را دارد و این اتفاق می تواند منجر به حمایت از هنرمندان و رونق و توسعه گردشگری شود.